Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 21:32

Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Γράφτηκε από την
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της ελληνικής επανάστασης και διερευνά την κληρονομιά της και τη σχέση μας με αυτήν, διακόσια χρόνια μετά.

Ανήμερα της εθνικής εορτής, ο Μάνος Στεφανίδης, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, δίνει διάλεξη με θέμα την επιρροή της Επανάστασης του 1821 στην Τέχνη, τόσο στα έργα φιλελλήνων καλλιτεχνών όσο και στους Έλληνες δημιουργούς.

Επίσης, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν την Επανάσταση του 1821 μέσα από ένα εργαστήρι ποίησης, αφήγησης και τέχνης, όπου θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα.

Την ίδια μέρα, τα σχολικά και νεανικά συγκροτήματα Jungle Whisper, Bailemos και Emperor Tamarin του Schoolwave Festival, διασκευάζουν, δημοτικά και κλέφτικα τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση και στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, συνδέοντας μουσικά αλλά και νοηματικά το 1821 με το σήμερα.

Οι διασκευές τους θα ακουστούν για πρώτη φορά και έχουν υλοποιηθεί ειδικά για την ημέρα. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και με ελεύθερη είσοδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER