Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 19:16

Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στους νέους δραματουργούς

Γράφτηκε από την
Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στους νέους δραματουργούς

Το «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου είναι η πρόταση του Εθνικού Θεάτρου για τον μήνα Απρίλιο, στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», δίνοντας βήμα στη νέα ελληνική δραματουργία.

Η παράσταση ανεβαίνει από 5 έως και 29 Απριλίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.

Η υπόθεση του έργου αφηγείται την επιστροφή ενός ανθρώπου σε κρίση, ύστερα από χρόνια, στο πατρικό του. Δεν ξέρει για πόσο. Για όσο χρειάζεται.

Μέχρι να δει τι πήγε σωστά και τι πήγε λάθος. Να καταλάβει από τι υλικό έχει φτιαχτεί. Κι αν είναι ικανός να ξεκινήσει πάλι τη ζωή του.

Το «Σπίτι» βασίζεται στην ιδέα της επιστροφής σε μια εποχή αθωότητας και ασφάλειας. Στην προκειμένη περίπτωση, στο σπίτι της παιδικής ηλικίας.

Τότε που, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Είναι εφικτή αυτή η επιστροφή; Ήταν όντως τα πράγματα τόσο αθώα όσο τα θυμόμαστε; Υπήρξαμε ποτέ παιδιά;

Η σκηνοθέτις σημειώνει για την παράσταση: «Είναι ευτυχής συγκυρία η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ενσωματώσει στο ρεπερτόριό του έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, ανοίγοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο αμφίδρομης διαπραγμάτευσης μεταξύ κειμένου και σκηνικής δράσης· ευτυχής κι εγώ, που συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα. Με πρώτο στόχο, λοιπόν, την ανάδειξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, καταστρώνουμε μια παράσταση που αφουγκράζεται το κείμενο και αναζητά μια νέα οπτική στη σκηνική αποτύπωσή του, συνδυάζοντας στοιχεία άμεσης αφήγησης και θεατρικού κειμένου».

Παίζουν οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Έλενα Μαρσίδου, Λευτέρης Βασιλάκης, Φώτης Λαζάρου, Στέλλα Βογιατζάκη. Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Σάββατο ώρα 22:00. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER