Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 15:43

Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Από τις 9 ως τις 11 Απριλίου (Κυριακή - Μ.Τρίτη) θα γίνει το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Σχολών της "Φάρις" και υλοποιείται ήδη για 6η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

O διαγωνισμός και οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95). Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης και πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι οι κιθαριστές: Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη (καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας - LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (συνθέτης – σολίστ φλαμένκο κιθάρας στην Σεβίλλη).

Ο διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου στη 1 μ.μ., για την εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 10.30 π.μ., ενώ για την νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα στη 1 μ.μ. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ταυτόχρονα, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΕΚΚ θα ακολουθήσει διπλή συναυλία από την Βιβή Γύπαρη (σόλο κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα), ενώ την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου πάλι στις 9 μ.μ. θα δοθεί η δεύτερη διπλή συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ, από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο φλαμένκο κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (καχόν). Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνονται και δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό:

α) Σεμινάριο φλαμένκο κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, 5 - 7 μ.μ. και Τρίτη 10 - 11.30 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

β) Σεμινάριο καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη, τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, 10 π.μ. - 2 μ.μ. σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μητρόπολης Μεσσηνίας και το Τμήμα Κρουστών του Γ. Κλάδη, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητρόπολης Μεσσηνίας. Τέλος την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Αντώνης Κουφουδάκης (6977-629389),  Στάθης Γυφτάκης (6985-898280).