Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 13:14

Θεσσαλονίκη: 28 εικαστικοί "μιλούν" για τις "Χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού"

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: 28 εικαστικοί "μιλούν" για τις "Χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού"

Το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, η μαρτυρική νοσταλγία για τις ρίζες και τους τόπους των προγόνων, οι μνήμες και τα συναισθήματα του ξεριζωμού, θα "ζωντανέψουν" από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο έκθεσης εικαστικών με θέμα "Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού". Πρόκειται για τη Δ' Ομαδική Έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία παρουσιάζουν έργα τους 28 ζωγράφοι και γλύπτες.

Η έκθεση, η οποία ταξιδεύει τον επισκέπτη από τη Σμύρνη και την Ιωνία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα, αποτελεί τη συνέχεια τριών αντίστοιχων επιτυχημένων διοργανώσεων, που διοργάνωσε ο ΤΕΠΕ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

"Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, η πολλαπλή αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στο χώρο μας, των ασθενών, των συνοδών και των νοσηλευόμενων παιδιών, μας γέμισε ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και η εικαστική αυτή εκδήλωση έγινε πλέον θεσμός" τονίζει με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η έκθεση αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα αισθητικής και επιβάλλεται να τύχει ευρύτατης κοινωνικής απήχησης, λόγω της θεματολογίας της.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΠΕ, Αντώνης Φιλιππόπουλος, αναφέρει: "Η ιδιαίτερη επιτυχία των τριών πρώτων εκθέσεων μάς έδωσε ώθηση να καθιερωθεί ο θεσμός και φέτος προχωράμε στην παρουσίαση της Δ' Ομαδικής Έκθεσης. Νιώθουμε περήφανοι για την αρμονική συνύπαρξη καθηγητών, διδασκόντων και πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας.

Το ανθρωποκεντρικό του θέματος, ειδικά φέτος, επιβάλει την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κρατικών φορέων".

Το πρόγραμμα των εγκαινίων της έκθεσης περιλαμβάνει μικρή συναυλία της Μάγδας Θεοδοσίου, η οποία θα τραγουδήσει για τις "Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού", με τη συνοδεία του Μανώλη Γερεμπακάνη στο πιάνο.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της εέκθεσης και θα ακολουθήσει κοκτέιλ, με μουσική κάλυψη από τον Χρήστο Αγγουριδάκη στο σαξόφωνο και τον Dj Δημήτρη Ουλουσίδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER