Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 14:38

Εκθεση - αφιέρωμα στον Αμερικανό σχεδιαστή, Τζέρεμι Σκοτ στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας

Γράφτηκε από την
Εκθεση - αφιέρωμα στον Αμερικανό σχεδιαστή, Τζέρεμι Σκοτ στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας

Έκθεση - αφιέρωμα στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Moschino, Αμερικανό σχεδιαστή Τζέρεμι Σκοτ και στα εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα σχέδιά του θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ντάλας.

«Την επόμενη χρονιά συμπληρώνω 20 χρόνια ως σχεδιαστής, οπότε το να διοργανώνεται μια έκθεση για το έργο μου είναι πολύ συναρπαστικό» δήλωσε ο Σκοτ.

«Θα παρουσιαστούν σχέδια από ολόκληρη την καριέρα μου. Μελετάμε ακόμη πώς θα αξιοποιήσουμε το χώρο» τόνισε.

Ο σχεδιαστής μόδας εξήγησε ακόμη γιατί το Ντάλας, που έχει φιλοξενήσει την επίδειξη μόδας του οίκου Chanel, Mêtiers d'Art fashion ήταν η τέλεια τοποθεσία για την έκθεση – αφιέρωμα.

«Ξαφνικά το Ντάλας έγινε μεγάλο μέρος της ζωής μου και τώρα αισθάνομαι ότι είμαι κομμάτι του ιστού της κοινότητας εδώ» ανέφερε ο Σκοτ.

«Υπάρχει πολλή γοητεία και διασκέδαση, και αυτό είναι ωραίο γιατί μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να είναι πάρα πολύ συντηρητικά και βαρετά.

Οι άνθρωποι πραγματικά έχουν γούστο και μου αρέσει αυτό», τόνισε.

Ο γεννημένος στο Κάνσας Σίτι σχεδιαστής μόδας εισήλθε στον χώρο το 1997 με το δικό του brand, το οποίο εδραίωσε το Λος Άντζελες στον παγκόσμιο χάρτης της μόδας.

Είναι γνωστός για το ανατρεπτικό του στυλ, από την τσάντα McDonald's μέχρι τα φορέματα της Barbie και τα πουλόβερ της Coca-Cola, ο σχεδιαστής εμπνέεται από γνωστές μάρκες και συνδυάζει ίσες δόσεις ειρωνείας και σοβαρότητας.

Ο σχεδιαστής εκτός από την προετοιμασία της έκθεσης προωθεί το βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Jeremy Scott: The People's Designer» (Τζέρεμι Σκοτ: Ο σχεδιαστής του λαού) το οποίο θα προβληθεί στο Netflix αυτό τον μήνα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από το Κάνσας και τον παρακολουθεί έως τον νυν ρόλο του στον Moschino. Στην ταινία εμφανίζονται διάφοροι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεται, όπως οι A$AP Rocky, Rihanna, Kanye και Suzy Menkes.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER