Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 10:26

Ο Μάικ Γκούντριτζ ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μακάο

Γράφτηκε από την
Ο Μάικ Γκούντριτζ ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μακάο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βραβείων του Μακάο όρισε καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μάικ Γκούντριτζ, πρώην δημοσιογράφο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παραγωγής και χρηματοδότησης ταινιών Protagonist Pictures.

Ο Γκούντριτζ, ο οποίος αποχωρεί τον Αύγουστο από το τιμόνι της Protagonist Pictures επέβλεψε τη χρηματοδότηση, την παραγωγή και τη διανομή τουλάχιστον 60 ταινιών, μεταξύ άλλων της βραβευμένης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με το βραβείο κριτικής επιτροπής, ταινίας «Ο Αστακός» (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου.

Από το 2011 οργανώνει το τμήμα Kinoscope στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, συγκεντρώνοντας ξεχωριστές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και φιλοξενώντας υψηλού κύρους επισκέπτες.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 8-14 Δεκεμβρίου, στην πρώην πορτογαλική αποικία Μακάο, η οποία είναι πολύ γνωστή για τη βιομηχανία καζίνο που είναι πλέον ισχυρότερη από του Λας Βέγκας.

Μετά τη φιλόδοξη εκκίνηση πέρσι, το Φεστιβάλ επανέρχεται με το διαγωνιστικό τμήμα και επικεντρώνεται σε νέους δημιουργούς που έχουν σκηνοθετήσει πρώτη και δεύτερη φορά. Φέτος, καθιερώνει ένα χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων για την καλύτερη ταινία, σύμφωνα με το Variety.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το περασμένο έτος με την πρόσληψη του Μάρκο Μουέλερ, σινολόγου και πρώην επικεφαλής του Φεστιβάλ της Βενετίας. Αλλά ο Μουέλερ παραιτήθηκε με δραματικό τρόπο τον Σεπτέμβριο, μόλις μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των ταινιών που είχε επιλέξει.

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μακάο διοργανώθηκε με επικεφαλής μία ομάδα αποτελούμενη από τις υπεύθυνες διαχείρισης, Λόρνα Τι και Μαρία Χελένα ντε Σένα Φερνάντες και τον διευθυντή του Γραφείου Τουρισμού της κυβέρνησης και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Ο Γκούντριτζ αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Αύγουστο από την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών με έδρα το Λονδίνο, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος τα τελευταία τρία χρόνια.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: ένα πανόραμα από άλλα φεστιβάλ, ένα αφιέρωμα με τίτλο Crossfire, στο οποίο κορυφαίοι σκηνοθέτες παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους έργα από άλλους κινηματογραφιστές και ένα τμήμα προβολών φιλικών προς την οικογένεια.

Στόχος των διοργανωτών είναι να προβληθούν η ασιατική κινηματογραφική βιομηχανία και να βοηθήσουν τους δημιουργούς από τις δύο πλευρές του πλανήτη να αλληλογνωριστούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER