Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 17:08

«Ελληνες φιλΕλληνες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά παρουσιάζει στις  24 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Αλ. Τριάντη» το μουσικό έργο  «Ελληνες φιλΕλληνες».

Ενα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα, έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Ελληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ..

Στο έργο αυτό η μουσική συναντά την ποίηση Ελλήνων και φιλελλήνων ποιητών: Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το μήνυμα της συμμετοχής και της αγάπης στην Ελλάδα μεταφέρεται ακέραιο και ορμητικό με τη δύναμη της φωνής σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι Παντελής Θαλασσινός,  Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και κείμενα θα διαβάσουν οι Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Αρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη και Λίνα Νικολακοπούλου. Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου. 

Πρόκειται για μια παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λουντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι. Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού, και του ΕΟΤ.αι ελεύθερη για το κοινό, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι προσκλήσεις θ' αρχίσουν να δίνονται στους θεατές στις 7.30 μ.μ. πριν την έναρξη της παράστασης.