Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 19:08

«Εσσεται ήμαρ...» του Γιώργου Κουμεντάκη

Γράφτηκε από την

Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στιχουργικό υλικό από τα 2 έπη του Ομήρου σταχυολογεί το έργο «Εσσεται ήμαρ...» του Γιώργου Κουμεντάκη, ενώ ακολουθεί τη δομή της αναγεννησιακής όπερας. Γράφτηκε το 1986, ύστερα από παραγγελία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, και παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο, το Οσλο και το Βερολίνο. 

Στο νέο ανέβασμα του έργου -που κάνει πρεμιέρα από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- το «Ergon ensemble» διευθύνει η Ζωή Τσόκανου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Εκτορας Λυγίζος. 

Εικαστική εγκατάσταση-κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Ερμηνεύουν: Διονύσης Σούρμπης (Τυφλός αοιδός), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Ωραία Ελένη).

 

 

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στη Στέγη

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θ' ανέβουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ., για να μιλήσουν λιγότερο για μπάσκετ... και περισσότερο για την αξία της διαδρομής, για το τι σημαίνει «Έλληνας» και για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά. 

Η συζήτησή τους με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Τομέα Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση, θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr. Μπορεί κανείς να κρατήσει 1 ή 2 θέσεις, σημειώνοντας για κάθε θέση ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και email. Το σύστημα προκρατήσεων είναι ανοιχτό από την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 9:00 - και φυσικά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

• Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook αλλά και στο site της Στέγης (www.sgt.gr)