Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 18:05

«Τροβατόρε» στο Ηρώδειο με την ορχήστρα και τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 

Γράφτηκε από την

Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που ολοκληρώνει και την καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017, είναι η όπερα «Τροβατόρε», από τις σημαντικότερες του Βέρντι. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 21 Ιουλίου στο Ηρώδειο, όπου θα ακολουθήσουν παραστάσεις και στις 23, 25, 27 του μήνα, στις 9 το βράδυ.

Η εντυπωσιακή παραγωγή -σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς του Στέφανο Πόντα- πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2012 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Ο «Τροβατόρε», ως μια κατ’ εξοχήν «όπερα τραγουδιστών», απαιτεί κορυφαίους ερμηνευτές στους βασικούς ρόλους. Στην παραγωγή της ΕΛΣ συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους ερμηνευτές παγκοσμίως, όπως οι Βάλτερ Φρακκάρο, Τσέλια Κοστέα, Γιελένα Μανίστινα, Δημήτρης Τηλιακός, και ο Καλαματιανός Δημήτρης Πλατανιάς (ο οποίος ερμηνεύει τον Κόμη Ντι Λούνα στις παραστάσεις της 21ης και της 23ης Ιουλίου). 

Διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης, ενώ τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. 

Η παράσταση παρουσιάζεται στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Τα εισιτήρια ανάλογα με τη θέση κοστίζουν 25, 45, 55, 60, 85 και 100 ευρώ. Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ.