Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 19:09

«Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την
«Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», στην Αργολίδα

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την τελευταία διετία έχει θέσει σε προτεραιότητα τη βιωματική επαφή του κοινού με την τέχνη.

Παράλληλα με την επιτυχημένη σειρά δράσεων που εγκαινίασε πέρυσι στην Αθήνα και τον Πειραιά υπό τον τίτλο «Άνοιγμα στην Πόλη», επεκτείνει τώρα τις δραστηριότητές του και στο νομό Αργολίδας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνει το Λύκειο Επιδαύρου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τη φετινή χρονιά οι δράσεις στην Αργολίδα, υπό τον τίτλο «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», εγκαινιάζονται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Βουλευτικόν στο Ναύπλιο, στις 18:00 το απόγευμα, με καλεσμένο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Το κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Β. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θα αναλύσει το σκεπτικό των δράσεων στην Αργολίδα, αλλά θα μιλήσει και για την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες», που σκηνοθετεί φέτος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς συναντήσεων που φέρει το συμβολικό τίτλο «Διάλογοι», καθώς και την έναρξη μιας σειράς δράσεων, που εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Επιδαύρου, «Πολιτεία και Πολίτης» και χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες:

Δράση 1: «Διάλογοι»

Συζητήσεις και ανοιχτά εργαστήρια με τους καλλιτέχνες των φετινών παραστάσεων της Επιδαύρου: 26 Φεβρουαρίου - Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, 19 Μαρτίου - Κώστας Φιλίππογλου, 7 Μαΐου - Κωνσταντίνος Ντέλλας, 21 Μαΐου - Μάρθα Φριντζήλα.

Δράση 2: «Παίζοντας με το Αρχαίο Δράμα»

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νόμο Αργολίδας: εργαστήρια με μαθητές από επιλεγμένα σχολεία του νομού, εκπαίδευση εκπαιδευτικών, τελετή λήξη του προγράμματος με δράση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (Ιούνιος 2018).

Δράση 3: «Ενεργοί θεατές - Ενεργοί Πολίτες»

Εκπαίδευση ενηλίκων: βιωματικά θεατρικά εργαστήρια και διαλέξεις με ελεύθερη συμμετοχή που μπορούν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας και να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με το Φεστιβάλ.

Δράση 4: «Ανάπτυξη του διεθνούς κοινού»

Δράσεις που απευθύνονται σε ομάδες φοιτητών και μαθητών από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Επίδαυρο. Οι δράσεις αναπτύσσονται σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και περιλαμβάνουν:

Α. Βιωματικό θεατρικό εργαστήριο

Β. Διαλέξεις για το αρχαίο δράμα και το αρχαίο θέατρο για μεγαλύτερες ομάδες

Γ. Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου

Δ. Εκπαιδευτικό πακέτο με υλικό για το αρχαίο δράμα και προτάσεις για εκπαιδευτικές δράσεις

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER