Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 10:13

"Η Τριλογία της Αθήνας" το κύριο θέμα στο “Διάζωμα”

Γράφτηκε από την
"Η Τριλογία της Αθήνας" το κύριο θέμα στο “Διάζωμα”

 

"Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα - Αθήνα - Λαύριο" θα είναι το κύριο θέμα που της 5ης Συνάντησης του Σωματείου "Διάζωμα" που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22  Απριλίου στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση προς τα μέλη του "Διαζώματος":

«Το πρόγραμμα της φετινής μας συνάντησης με τα εταιρικά μας μέλη οικοδομείται σε δύο βασικά μέρη. Το πρώτο, το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, αφορά την τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο και συγκεκριμένα την Ελευσίνα. Κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν τα πρόγραμμα που σχεδιάζουν από κοινού όλοι οι αρμόδιοι φορείς και το "Διάζωμα" στην πόλη της Ελευσίνας, με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Η επιλογή της Ελευσίνας δεν είναι τυχαία. Οπως ήδη γνωρίζεις, το τελευταίο διάστημα καταβάλουμε προσπάθεια να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αττική, με στόχο την αποκατάσταση της σύνδεσης που είχε η πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Ελευσίνας, το Λαύριο και τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με το επίνειό της, τον Πειραιά. Ολες αυτές οι πτυχές φώτιζαν το πολιτικό, πνευματικό, φιλοσοφικό, οικονομικό και εμπορικό μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τη σπουδαία δουλειά που έχει ήδη γίνει μέσω της πρωτοβουλίας “City Break” (η οποία φιλοδοξεί να καταστεί η Αθήνα ένας ελκυστικός προορισμός για όλο το χρόνο και για μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή) και να τη διευρύνουμε χωρικά με την ένταξη της Ελευσίνας, του Λαυρίου και του Πειραιά. Επίσης, επιθυμούμε να προβάλουμε τη δράση αυτή, με στόχο να αποκτήσει ακόμη περισσότερους συμμάχους. Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του "Διαζώματος", η Γενική μας Συνέλευση και η Συνάντηση με τα εταιρικά μας μέλη, θα επικεντρωθούν αντίστοιχα στο Λαύριο και την Ελευσίνα.

Ενας ακόμη λόγος που δικαιολογεί την επιλογή της Ελευσίνας είναι η ανακήρυξή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Επιθυμούμε με τη δράση μας να συμβάλουμε στην ποικιλόμορφη σύνδεση της πόλης με την ιστορία της και τους ανθρώπους της, προκειμένου η αναγόρευσή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας να μην είναι κάτι φευγαλέο και εφήμερο, αλλά να αποτελέσει προίκα για τους κατοίκους και την πόλη, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας.

Το δεύτερο μέρος της φετινής μας συνάντησης, το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα έχει ως κεντρικό θέμα του την αξία και τη μαγεία των συνεργειών. Κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν τα ολιστικά προγράμματα που υλοποιούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Ηρακλείου και Διαδρομή Σαντορίνης), με στόχο την ανάδειξη των μνημείων και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη».


NEWSLETTER