Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:50

«Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση» με έργα Μαντέλα και άλλων καλλιτεχνών

Γράφτηκε από την
«Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση» με έργα Μαντέλα και άλλων καλλιτεχνών

 

Μια μεγάλη διεθνή έκθεση με τίτλο «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση» φιλοξενεί το Athens Culture Net στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Παρουσιάζονται έργα 23 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα, σε επιμέλεια Βάσιας Δεληγιάννη.

Τον Ιούλιο 2001 ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης Νέλσον Μαντέλα ζωγράφισε πέντε δυνατές εικόνες χεριών, απεικονίζοντας, όπως είπε, πώς ο κόσμος «ένωσε τα χέρια του πάνω από κοινωνικούς διχασμούς και εθνικά όρια, μεταξύ ηπείρων και ωκεανών» για να λυθούν οι συγκρούσεις. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, οι λιθογραφίες του Μαντέλα «Struggle series» παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ανάμεσα στους 23 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι, ακόμη, η Esther Mahlangu, 84 χρονών σήμερα και σύμβολο της Νότιας Αφρικής, με λιθογραφίες της σε συνεργασία με τον Μαντέλα, ο ακτιβιστής και multimedia artist Wu Yuren από την Κίνα, η διακεκριμένη δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Asra G. Nomani από τις ΗΠΑ, οι media artists Daniel landau και Ron Amir από το Ισραήλ, ο αρχιτέκτονας Θεόδωρος Σπυρόπουλος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Valerio Rocco Orlando από την Ιταλία, κ.ά. Επίσης συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως η visual artist και κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή, μια από τις ελληνικές συμμετοχές στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, η audiovisual artist Ελένη Φωτιάδου από τη Θεσσαλονίκη και οι Κύπριες καλλιτέχνιδες Μελίνα Shukuroglou, Βίκυ Περικλέους και Εφη Σαββίδη.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2019.

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ. - 5 μ.μ.

www.serafio.gr


NEWSLETTER