Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 14:49

Η “Τζάσμιν” του Γούντι Αλλεν με την Ελένη Ράντου σε σκηνοθεσία Στ. Φασουλή στο θέατρο ”Διάνα”

Γράφτηκε από την
Η “Τζάσμιν” του Γούντι Αλλεν με την Ελένη Ράντου σε σκηνοθεσία Στ. Φασουλή στο θέατρο ”Διάνα”

 

Η θεατρική επιτυχία “Τζάσμιν” της Ελένης Ράντου, βασισμένη στο σενάριο του Γούντι Αλλεν “Βlue Jasmine”, επιστρέφει από 11 Οκτωβρίου στο θέατρο ”Διάνα”, για περιορισμένες παραστάσεις. Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή.

Η καθηλωτική Τζάσμιν συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από 40.000 θεατές. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή που βασίστηκε στο σενάριο του Γούντι Αλλεν Βlue Jasmin - μια παράσταση εξαιρετικών ηθοποιών και μια ερμηνεία ζωής από την Ελένη Ράντου.

Η ιστορία του έργου έχει ως εξής: Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το σενάριο του Γούντι Αλλεν, στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ - Ιπποκράτους 7, Αθήνα - τηλ.: 2103626596

Από Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Προπώληση: www.viva.gr.

 

Μετά τις 19 Ιανουαρίου η παράσταση μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Τη σκυτάλη στο θέατρο Διάνα θα πάρει η καινούρια παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER