Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 12:53

«Ο Πατέρας» του Στρίντμπεργκ τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

Γράφτηκε από την
«Ο Πατέρας» του Στρίντμπεργκ τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

Το κλασικό αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μια νέα παράσταση στο Θέατρο «Αποθήκη», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη, ο οποίος φέρνει το έργο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ελλάδα 2019, παραμονή Πρωτοχρονιάς: Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.

Ποιος από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγουν από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιο κόστος;

Η μάχη των δύο φύλων, το αρχετυπικό δίπολο “ανδρική λογική” – “γυναικείο ένστικτο”, ο αλληλοσπαραγμός μέσα σε μια σχέση με αιώνιο διακύβευμα την απόλυτη επικράτηση του ενός στον άλλο και την αδιαφιλονίκητη διατήρηση της εξουσίας, οι μικροί και μεγαλύτεροι ψυχολογικοί φόνοι που συντελούνται ως «αναγκαίο κακό» για «καλό σκοπό», στους κόλπους μιας καθωσπρέπει κατά τα άλλα οικογένειας, ζωντανεύουν φέτος το χειμώνα σε μια παράσταση που, μέσα από τη διασκευή του κειμένου, φέρνει τον «Πατέρα» στη σύγχρονη Ελλάδα.

Με όρους ακραίου ρεαλισμού και με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, η παράσταση επιχειρεί να καταδείξει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, απογυμνωμένες από τα φτιασίδια κάθε πιθανού καθωσπρεπισμού.

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Φωτισμοί: Βασίλης Μπισμπίκης. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου. Επιμέλεια Κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη. Φωτογραφίες Παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή. Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέτα Χαρατζόγλου

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Σαρρή 40, Ψυρρή

 

Τετάρτη και Κυριακή: 8 μ.μ. - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 μ.μ. - Σάββατο απογευματινή: 6 μ.μ.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210.3253153, a-th.gr

Προπώληση: viva.gr

 

 


NEWSLETTER