Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 12:14

Ενας «Αέρας»... φαρμακερός κι αστείος με Ολια Λαζαρίδου και Ναταλία Τσαλίκη

Γράφτηκε από την

Νέος «Αέρας» φυσά από χθες στο Θέατρο «Ιλίσια – Βολανάκης», με το ομώνυμο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη να φέρνει επί σκηνής δύο δυνατές πρωταγωνίστριες: την Ολια Λαζαρίδου και τη Ναταλία Τσαλίκη.

Οι δυο εκκεντρικές αδελφές του έργου, η Εντα και η Νόρα, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια, με αφορμή έναν ξαφνικό θάνατο και μια αναπάντεχη κληρονομιά. Ποια μοιάζει όμως να βγαίνει κερδισμένη και ποια να αδικείται; Με γατίσιους ελιγμούς, ενέδρες, τακτικισμούς, αλλά και χιούμορ, οι δυο αδελφές αναμετριούνται ξιφομαχώντας με τις λέξεις. Παλιά πάθη αναζωπυρώνονται, τραύματα του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι μνήμες της κοινής παιδικής τους ηλικίας παραμένουν ανεξίτηλες.

Δυο... συμφεροντολόγες νεράιδες που άλλα λένε κι άλλα εννοούν, ολόιδιες μα τόσο διαφορετικές, φαρμακερές και συνάμα αστείες, ανατέμνουν το παρελθόν και το μέλλον τους ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Μήπως όμως τελικά όσα τις ενώνουν είναι ισχυρότερα από όσα τις χωρίζουν; Κι ακόμα, μήπως όλα τα ανθρώπινα, σκέψεις, λέξεις, αισθήματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας;

Μια «αέρινη» κωμωδία για την πολυπλοκότητα των σχέσεων, το μίσος και την αγάπη, το ψέμα και την αλήθεια.

 

ΘΕΑΤΡΟ «ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ»

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα

Τετάρτη 7 μ.μ., Πέμπτη έως Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 6 μ.μ.

τηλ. 210 7210045, viva.gr