Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 12:43

“Το καινούργιο σπίτι” του Γκολντόνι για πρώτη φορά στο Εθνικό

Γράφτηκε από την
“Το καινούργιο σπίτι” του Γκολντόνι για πρώτη φορά στο Εθνικό

Η διαχρονική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Το καινούργιο σπίτι” ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Οι φρεσκοπαντρεμένοι Αντζολέτο και Καικίλια ετοιμάζουν το καινούργιο τους σπίτι. Η Καικίλια είναι ιδιότροπη, αγαπά την πολυτέλεια και την κομψότητα. Ο Αντζολέτο είναι ερωτευμένος και άφραγκος, ανίκανος να αντισταθεί στις απαιτήσεις της. Μια φρενήρης κινητικότητα ζωντανεύει τον μικρόκοσμό τους, αποκαλύπτοντας τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του Γκολντόνι… αλλά όχι μόνο: Η κυριαρχία του χρήματος, τα ταξικά απωθημένα και η παγίδα του φαίνεσθαι είναι τα βασικά θέματα που αναδύονται από την κριτική του καινοτόμου Ιταλού συγγραφέα - και τα οποία μοιάζουν και σήμερα εξαιρετικά οικεία.

Οπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης: «To Καινούριο σπίτι φτιάχνεται για να κατοικηθεί αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ. Σ’ αυτό το σπίτι-ουτοπία, η επιθυμία του εγώ είναι δυνατότερη από την επιθυμία του μαζί. Οι ήρωες του Γκολντόνι, νάρκισσοι και υποκριτές έως εσχάτων, θα περιφέρουν τις άστεγες σκιές τους στην πιο τραγική κωμωδία μοναξιάς».

 

Μετάφραση: Ειρήνη Μουντράκη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης. Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης. Μουσική: Πάνος Ηλιόπουλος. Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος. Φωτισμοί: bijoux de kant. Δραματουργική Συνεργασία: Γιάννης Κωνσταντινίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Ανδριανός, Αντώνης Αντωνόπουλος, Αγγελος Αποστολίδης, Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής, Αντώνης Γκρίτσης, Θανάσης Δήμου, Τάσος Καραχάλιος, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ντένης Μακρής, Βασίλης Μίχας, Μαρία Πανουργιά, Εύη Σαουλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα. Μουσικοί: Γιάννης Αγρανιώτης (βιολί), Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο).

 

Εως τις 9 Φεβρουαρίου 2020

Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex, Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48

210 3305074, 210 7234567 - www.ticketservices.gr - tickets.public.gr - www.n-t.gr

 

 


NEWSLETTER