Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 13:07

«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Γράφτηκε από την
«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ενα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας ανεβαίνει στο Θέατρο Επί Κολωνώ από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη: η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Ιρλανδού συγγραφέα Martin McDonagh - του μοναδικού συγγραφέα μετά τον Σαίξπηρ που είδε να ανεβαίνουν στο Λονδίνο μέσα στην ίδια χρονιά 4 έργα του.

Το έργο ακολουθεί τη σπουδαία παράδοση της ιρλανδικής δραματουργίας και είναι μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο διαβρωτικό χιούμορ, έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.

Η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» αποτελεί το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Κονεμάρα» μαζί με τα έργα «Το κρανίο της Κονεμάρα» και «Αγρια Δύση».

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δύο γυναίκες ζουν μόνες: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μορίν που τη φροντίζει. Η σχέση τους είναι αγάπης και μίσους, κάνοντας τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλι, που επιστρέφει για λίγο στην πόλη έχοντας πάντα στο μυαλό του, 20 χρόνια τώρα, τη Μορίν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης... Είναι η τελευταία ευκαιρία της Μορίν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.Παίζουν: Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Αθήνα - Τηλ. 210 5138067

Τετάρτη 6.15 μ.μ. - Παρασκευή και Σάββατο 9.15 μ.μ. - Κυριακή 6 μ.μ.

 


NEWSLETTER