Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 13:27

«Το Τέλειο Εγκλημα» με... συνεργό τον Χίτσκοκ

Γράφτηκε από την

Πόσο εύκολο είναι μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία να παρουσιαστεί στο θέατρο; Το «Τέλειο Εγκλημα», αν και εξαρχής ήταν ένα θεατρικό έργο, αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της θρυλικής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Dial M for Murder» η οποία γυρίστηκε το 1954.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί. Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, η δράση συναρπάζει τον θεατή καθώς μέσα από αυτήν επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Ο Χίτσκοκ κατάφερε, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη, να δημιουργήσει ένα έργο προσωπικό όσο και λαϊκό και να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την Υψηλή Τέχνη με την Ποιοτική Ψυχαγωγία. Τώρα, η ομάδα naan εμπνεύστηκε από την οργάνωση και τον σχεδιασμό του «Τέλειου Εγκλήματος» με βασικό... συνεργό τον αρχιτέκτονα του ψυχολογικού θρίλερ Αλφρεντ Χίτσκοκ. Η παράσταση που ανεβάζει στην «Κιβωτό» έχει όλα τα κλασικά δομικά υλικά κατασκευής φιλμ νουάρ - αποθεώνοντας το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής αλλά και τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ...

Συγγραφέας: Frederick Knott. Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα. Μετάφραση: Νίκος Χαρλαύτης. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Εικαστικός καλλιτέχνης: Στέλιος Γαβαλάς. Σκιτσογράφος: Πόπη Χασιώτη. Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης. Μουσική επιμέλεια και σχεδιασμός ήχου: Διαμαντής Καραναστάσης. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Φωτογραφία και μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος. Κίνηση - Χορογραφία: Σοφία Μιχαήλ. Κατασκευή σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης. Παραγωγή: Ομάδα naan. Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων. Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Γιάννης Κακλέας.

Διανομή: Λίνα Σακκά, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Δεγαΐτης, Νίκος Ιωαννίδης. Χορεύει η Αναστασία Κελέση.

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ»

Πειραιώς 115, Αθήνα

Τηλ. 210 3427426

Δευτέρα και Τρίτη, 21:00

Προπώληση: www.viva.gr

Κρατήσεις: 210 3427426