Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 19:38

Σούπερ μάρκετ: Είναι και θα παραμείνουν ανοικτά - Προσοχή στον συνωστισμό

Γράφτηκε από την
Σούπερ μάρκετ: Είναι και θα παραμείνουν ανοικτά - Προσοχή στον συνωστισμό

Τη διαβεβαίωση ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν τη μετάδοση ασθένειας.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι τα σούπερ μάρκετ είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν στα σούπερ μάρκετ ειδικά το Σάββατο, η κυβέρνηση προχωρά σε διαβεβαιώσεις αλλά και συστάσεις για το πως να κάνουμε τις αγορές μας.

Μάλιστα σημείωσε πως όταν πηγαίνουμε θα πρέπει να τηρείται σειρά στα ταμεία με όχι πάνω από 5 άτομα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αναμονή με απόσταση ασφαλείας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας πάντως δήλωσε ότι συζητείται το θέμα των μέτρων στα σούπερ μάρκετ όπως το να εφαρμοσθεί διευρυμένο ωράριο ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση.

Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του. «Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παντού», είπε ο κ. Τσιόδρας, κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναθροίσεις.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER