Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 15:30

Συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Συνεχίζονται για πέμπτη εβδομάδα, οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

Την Παρασκευή 1η Μαΐου, η παράσταση της Αργυρώς Χιώτη και των Vasistas μας καλεί σ' ένα πνευματικό road trip με οδηγό τον Δάντη, καθώς η «Θεία Κωμωδία» του κάνει live premiere στις 21:00. Η παράσταση περιγράφει ένα ταξίδι προς το φως, που αρχίζει τον Απρίλιο του 1300. 720 χρόνια μετά, έρχεται στις οθόνες μας.

Την Κυριακή 3 Μαΐου, στις 21:00, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται, σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων που πρωταγωνιστούν στα «Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους χιλιάδες συνδρομητές του καναλιού σε έναν ζωντανό, διαδραστικό ψηφιακό ρόλο.

Έως τις 6 Μαΐου, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις διαπολιτισμικές «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, με τη μοναδική ματιά του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Το ίδιο βράδυ, το Ίδρυμα Ωνάση προτείνει μια διαφορετική ταινία, το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη, «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών», για τους ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, θρησκείες, που συνυπάρχουν αρμονικά. Το ντοκιμαντέρ παραχωρήθηκε από τη σκηνοθέτρια στο ψηφιακό κανάλι και θα προβληθεί σε live YouTube πρεμιέρα στις 21:00 το βράδυ.

Από την Παρασκευή 1η Μαΐου, προστίθεται στο κανάλι του Ιδρύματος και η συγκινητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης το 2017, με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο σε μια αξέχαστη βραδιά, σε συντονισμό της Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτης Παναγιωτάκου.

Επίσης, προβάλλεται και η μουσικοχορευτική παραλογή «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα» της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου και του μουσικού Σταύρου Γασπαράτου, σε μια δημιουργική συνύπαρξη όπου η κίνηση και η μουσική συμμετείχαν ισότιμα, παραδίδοντας μια γοητευτική και ενδιαφέρουσα συνάντηση με την αμαρτία. Η όπερα έχει την τιμητική της με μια διαφορετική πρόταση από τους Medea Electronique, καθώς η παράστασή τους «Ηχώ και Νάρκισσος» εκκινεί από τον γνωστό μύθο, αλλά αποτυπώνεται με live coding σε ρόλο συνθέτη και λιμπρετίστα.

Το Onassis Youth Festival προτείνει άλλη μία ονειρική παράσταση, με την ομάδα Cheek-Bones της Αγγέλικας Σταυροπούλου και του Στέφανου Αχιλλέως να καθοδηγεί τους εφήβους.

Το Αρχείο Καβάφη συνεχίζει να μας εμβαπτίζει στον μοναδικό κόσμο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, με το πρόγραμμα «Επτά Ποιήματα, Επτά Μαθήματα», όπου η ανάλυση ενός ποιήματος κάθε φορά (αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται το «Εν τω Μηνί Αθύρ») μετατρέπεται σε μια εκ βαθέων συζήτηση για την καβαφική ποίηση, ενώ η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη μας ταξιδεύει μετά μουσικής πολύ μακριά, με τη συζήτηση «Ήχοι του Διαστήματος και Μουσική».

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Το Onassis USA προτείνει το συμπόσιο «Ο ρόλος του Καλλιτέχνη στην Κοινωνία» για να σκεφτούμε μαζί με κάποια από τα σπουδαιότερα μυαλά του κόσμου, από σεφ και συγγραφείς έως φωτογράφους και επιμελητές εκθέσεων, που μιλούν για τον έρωτα του καλλιτέχνη με την κοινωνία.

Τέλος, ο διευθυντής του Ιδρύματος Ωνάση στο Λος 'Αντζελες (OLA) και επί σειρά ετών οικοδεσπότης των διάσημων συνεντεύξεων στη New York Public Library, Paul Holdengräber, παρουσιάζει τη συνομιλία του με τον πολυβραβευμένο συγγραφέα William Gibson -τον πιο σημαντικό εκφραστή του κυβερνοπάνκ, τιμημένο με βραβεία Hugo, Nebula και Philip Dick-, στο πλαίσιο του «The Quarantine Tapes», δηλαδή των 20λεπτων συζητήσεών του με διάφορους καλεσμένους για το πώς βιώνουν οι ίδιοι την παγκόσμια πανδημία και το social distancing.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER