Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 16:57

ΥΠΠΟΑ: Διπλασιασμός του ποσού επιχορήγησης των θεάτρων για το 2020

Γράφτηκε από την
ΥΠΠΟΑ: Διπλασιασμός του ποσού επιχορήγησης των θεάτρων για το 2020

Το υπουργείο Πολιτισμού διπλασιάζει το ποσό επιχορηγήσεων θεάτρου από ένα, σε δύο εκατομμύρια ευρώ, για το 2020, ανταποκρινόμενο στην πρόταση της επταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου για αύξηση του ποσού των επιχορηγήσεων θεάτρου.

Ανακοινώνεται επίσης ότι η θεατρική περίοδος 2020-2021, η οποία διακόπηκε βιαίως από την πανδημία επεκτείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ώστε τα σχήματα τα οποία θα προκριθούν από την Επιτροπή προκειμένου να επιχορηγηθούν, να έχουν το χρόνο της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.

Όσο για τη θεατρική περίοδο 2019-2020 αυτή παρατείνεται και πέραν του φθινοπώρου 2020 -ως τις 31 Μαΐου 2021- ώστε να δοθεί ο χρόνος στις ήδη επιχορηγηθείσες ΑΜΚΕ να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους. Σε καμία περίπτωση «δεν θα ζητηθεί από το yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιστροφή των επιχορηγηθέντων ποσών» τονίζει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η θεατρική περίοδος διεκόπη με αποτέλεσμα από τις 64 συνολικά παραγωγές που είχαν επιχορηγηθεί για τη θεατρική περίοδο 2019-2020, να ανέβουν μόνο οι 31 -ενώ κάποιες από αυτές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των προβλεπόμενων παραστάσεών τους.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε σημερινή της συνέντευξη -στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»- δήλωσε ότι το ΥΠΠΟΑ θα δρομολογήσει άμεσα, τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δημιουργών Θεάτρου, ώστε να υπάρξει πλήρης και έγκυρη καταγραφή όλων των επαγγελματιών του θεατρικού χώρου, σε όλες τις σχετικές ειδικότητες. «Είναι ένας τεράστιος επαγγελματικός χώρος που παραμένει αχαρτογράφητος με πολλές αρνητικές συνέπειες για τους επαγγελματίες του Θεάτρου» είπε η υπουργός.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER