Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 17:52

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Διαδικτυακά η «Ορέστεια» του Αισχύλου

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Διαδικτυακά η «Ορέστεια» του Αισχύλου

Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό», το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου συνεχίζει να μοιράζεται μαζί μας ξεχωριστές στιγμές από τη μακρόχρονη πορεία του, προβάλλοντας επιλεγμένες παραστάσεις από το πλούσιο αρχείο του.

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις τρεις διαδικτυακές πρεμιέρες που προηγήθηκαν («Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, 2006 & 2007, «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, 2012 & 2013 και «Ηλέκτρα/Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ιβο βαν Χόβε με τον θίασο της Comedie-Française, 2019), το Φεστιβάλ μάς προσκαλεί αυτό το Σάββατο, 16 Μαΐου, να απολαύσουμε την «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (2016).

Στην παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά, από τις πιο νεωτερικές σκηνοθετικές προτάσεις τραγωδίας των τελευταίων ετών, μ’ ένα λαμπερό επιτελείο συντελεστών, ο τραγικός μύθος του οίκου των Ατρειδών, από την άλωση της Τροίας ως την ίδρυση του Αρείου Πάγου, προβάλλεται πάνω στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Δώδεκα μοναδικοί ερμηνευτές μοιράζονται όλους τους ρόλους της εμβληματικής αισχύλειας τριλογίας −συμπεριλαμβανομένου του Χορού− και στα τρία έργα, εξιστορώντας τον κύκλο αίματος και τη δυναμική της βίας στο εσωτερικό μιας οικογένειας ως ιστορικό κύκλο ενός ολόκληρου έθνους, που καλείται να θυσιάσει τα παιδιά του προκειμένου να ξαναγεννηθεί. Όμως, η αναγέννηση που βασίζεται σε πολιτικοκοινωνικά οράματα, χωρίς την γονιμοποιητική ευλογία της οικογενειακής αγάπης δεν φέρνει απαραίτητα την λύτρωση.

Η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη θα προβληθεί σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου, στις 19:00, στο διαδικτυακό κανάλι ρου Φεστιβάλ στο YouTube και θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.

Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Χριστίνα Μαξούρη, Πολύδωρος Βογιατζής.

AΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER