Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 16:20

Προβολές από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Γράφτηκε από την

Για όγδοη εβδομάδα (22-28/5), το Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του.

Από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό έως τον Ηλία Γιαννακάκη, από το μουσικό φεστιβάλ «Tectonics» έως παλιά και νέα ραδιοφωνικά, από τον Σάιμον Κρίτσλεϊ έως ένα βίντεο για τον κορονοϊό και τους ανθρώπους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να μας τροφοδοτεί με δράσεις, με την πεποίθηση ότι η τέχνη και η εκπαίδευση δεν σταματούν ποτέ, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός καταπιάνεται με τον Φάουστ, δηλαδή με τον μύθο εκείνου που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο, σε μία περιπετειώδη παράσταση-κατάβαση στην άβυσσο της επιθυμίας, σε Live YouTube premiere, την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 21:00. Από την Παρασκευή 22 Μαΐου διατίθεται, όμως, και το ντοκιμαντέρ «Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Εργαστήρι του Φάουστ», στο οποίο ο Ηλίας Γιαννακάκης ακολουθεί τον Μαρμαρινό, από τις πρώτες πρόβες μέχρι και την πρεμιέρα της παράστασης, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τη σκέψη του σημαντικού θεατρικού δημιουργού.

Από την Παρασκευή διατίθεται ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ «Tectonics Athens 2019», το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης που μας δείχνει πως στη μουσική όλα είναι δυνατά.

Ο Σάιμον Κρίτσλεϊ συνεχίζει τα podcasts «Apply-Degger: Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ» στο «Είναι και Χρόνος», καθώς πιστεύει πως η επαφή με αυτό το έργο του Μάρτιν Χάιντεγκερ μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτήν την εβδομάδα διατίθενται τα τρία επόμενα podcasts της σειράς.

Από αυτήν την εβδομάδα, στο πρόγραμμα του Ψηφιακού Καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση εντάσσεται το «Radiophonics», μία σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που θα προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι.

Τέλος, ο Τομέας Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση δημιουργεί ένα βίντεο με τίτλο «Κορονοϊός και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» για την πανδημία και τις προφυλάξεις που αυτή επιβάλλει, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.onassis.org

ΑΠΕ - ΜΠΕ