Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 19:55

Χάιδω Τραϊφόρου: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Σοφίας Βέμπο

Γράφτηκε από την
Χάιδω Τραϊφόρου: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Σοφίας Βέμπο

H θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο, Χάιδω Τραϊφόρου, δεν έχει ακόμα κηδευτεί καθώς δεν έχει αναλάβει κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες.

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έκανε γνωστό πως η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου, Χάιδω, έφυγε από τη ζωή όμως ακόμα δεν έχει κηδευτεί καθώς δεν έχει αναλάβει κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες.

«Δυο θλιβερές αποχωρήσεις έγιναν σήμερα γνωστές στο Σωματείο μας των Ηθοποιών…Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Χάιδω Βέμπο Τραϊφόρου, η θετή κόρη της μεγάλης μας Βέμπο εδώ και κάποιες μέρες δεν είναι στην ζωή και δεν έχει κηδευτεί, αφού κάνεις δεν έχει αναλάβει ακόμα τις διαδικασίες» έγραψε ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ στα social media. Μαζί με την είδηση του θανάτου της Χάιδως Τραϊφόρου, ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε και μια ακόμα απώλεια, αυτή της ηθοποιού, Γοργούς Χρέλια. «Η Γοργώ Χρέλια, της μεγάλης οικογένειας των μπουλουκτζήδων των Χρέληδων, η όμορφη και μπριόζα ηθοποιός που άφησε την σφραγίδα της στον ελληνικό κινηματογράφο του '60. Φεύγουν οι παλιές γενιές και καλοτάξιδες να είναι. Θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μας με αγάπη».

«Η Βέμπο ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά αυταρχική»

Η Χάιδω Τραϊφόρου είχε υιοθετηθεί, όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών. Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια στην εφημερίδα «Espresso», είχε δηλώσει ότι στη Σοφία Βέμπο μιλούσε πάντα στον πληθυντικό. «Εκανα αυτό που ήθελε. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά αυταρχική. Σου έδινε και το βρακί της, αν ήσουν σωστός. Αλλά στο τέλος της ζωής της είχε κλονιστεί πολύ η υγεία της. Τα νεύρα της ήταν κουρέλια, πέρασε δύσκολες καταστάσεις στα τελευταία της».

Για τον Μίμη Τραϊφόρο είχε αποκαλύψει ότι δεν έμενε ποτέ στο σπίτι, παρά μόνο όταν ήταν με τους συνεργάτες του και έγραφε τραγούδια. «Έφευγε από το σπίτι, γιατί, αν καθόταν εκεί, τσακωνόταν πάντα με τη Σοφία. Δεν υπήρχε μέρα που να μη γίνει καβγάς. Θυμάμαι μια φορά που είχε μείνει στο σπίτι ο Τραϊφόρος, επειδή έβρεχε πολύ, και δεν καβγάδισαν, πήγα και τους έπιασα τα χέρια για να δω αν έχουν πυρετό! Για τον Μίμη όμως ήταν η μούσα του. Τη λάτρευε. Του ζητούσαν όλοι οι ερμηνευτές της εποχής να τους γράψει κι εκείνος έλεγε: “Εχω τη Σοφία μου εγώ”. Τον ενέπνεε πολύ».

Παράλληλα, η Χάιδω Τραϊφόρου είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε σκεφτεί αρκετές φορές να δώσει τέλος στη ζωή της. «Δεν είμαι ευχαριστημένη από τη ζωή μου. Είμαι δυστυχισμένη. Και γι’ αυτή τη δυστυχία μου δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο εγώ. Δυστυχώς τα βρήκα όλα έτοιμα. Και όταν επέστρεψα από την Αγγλία και άρχισα να πληρώνω μόνη μου τα έξοδα, κατάλαβα τι θα πει αγώνας. Όπως σας είπα, η Σοφία και ο Μίμης μου τα είχαν όλα στο τραπέζι. Η μάνα μου δεν με άφηνε να πάρω πρωτοβουλίες. “Κάτσε κάτω εσύ και μη μιλάς” μου έλεγε συνέχεια. Έτσι, όταν χώρισα από τον σύζυγό μου και επέστρεψα στην Ελλάδα, τα μόνα μου έσοδα τα έπαιρνα από τα πνευματικά δικαιώματα της ΑΕΠΙ. Η εταιρία έκλεισε και δυστυχώς δεν έχω να ζήσω. Έκανα μεγάλα σφάλματα στη ζωή μου. Αυτά πληρώνω σήμερα. Ήμουν πολύ σπάταλη. Και λόγω όλων αυτών σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω. Και σ’ αυτό ήμουν δειλή, αγόρι μου. Αν δεν ήμουν δειλή, κάτι θα είχα καταφέρει να κάνω στη ζωή μου».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER