Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 14:55

Στο Ηρώδειο οι "Αχαρνής"

Γράφτηκε από την

Την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη "Αχαρνής" παρουσιάζει η "Φιλοθέατον" στο Ηρώδειο την ερχόμενη Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. 

 

Πρόκειται για τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του καλοκαιριού, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τόλμησε μια τεράστια περιοδεία... παρά το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής! Η ανταπόκριση του κοινού ήταν βέβαια συγκινητική, καθώς χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα (και στην Καλαμάτα το διήμερο 19-20 Αυγούστου) καταχειροκρότησαν τους συντελεστές για το τόλμημά τους και μίλησαν με ενθουσιασμό για την παράσταση αυτή, που την ύμνησαν κοινό και κριτικοί. 

Οι «Αχαρνής» ήταν η παράσταση που για πρώτη φορά στα χρονικά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους - και σε όλες η Επίδαυρος ήταν κατάμεστη. 

Την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους «Αχαρνής» ουσιαστικά στον πραγματικό τους χώρο, λίγα μέτρα μακριά από την Αρχαία Αγορά: εκεί που ο Δικαιόπολις παίρνει τον λόγο και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ειρήνη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία...

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας

Τους κεντρικούς ρόλους μοιράζονται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Αρης Σερβετάλης, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Παίζουν ακόμη οι Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος.

• Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού στην Αθήνα εδώ