Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:46

Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το TripAdvisor

Γράφτηκε από την
Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το TripAdvisor

Ποιο είναι το καλύτερο μουσείο στον κόσμο, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο;


Για μία ακόμη χρονιά, το Μουσείο της Ακρόπολης συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο για το 2015, την οποία συνέταξε ο  δημοφιλής ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του.
Tο TripAdvisor, που αποτελεί τη μεγαλύτερη online ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, δημοσίευσε τη Δευτέρα μία λίστα εντυπωσιακών μουσείων ανά την υφήλιο, που διακρίθηκαν με βραβείο Travellers' Choice. Η επιλογή των μουσείων έγινε βάσει ενός αλγόριθμου που λαμβάνει υπόψη την ποσότητα και ποιότητα των κριτικών που έχουν δεχτεί τα συγκεκριμένα αξιοθέατα στον ιστότοπο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης βρέθηκε στην 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία Μουσεία στον κόσμο, στην 8η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και στην 1η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία Μουσεία στην Ελλάδα.
Την 1η θέση στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ ως καλύτερο μουσείο στην Ευρώπη αναδείχτηκε το Ορσέ στο Παρίσι.
Η λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών Νάξου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER