Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 11:49

Από τις 22 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες «Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Από τις 22 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες «Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου (βίντεο)

«Ο Αστακός» (The Lobster )του Γιώργου Λάνθιμου βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Φεστιβάλ Καννών κι έλαβε το Βραβείο της Επιτροπής.

Είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γ. Λάνθιμου και γυρίστηκε στο εξωτερικό με διεθνές καστ, Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λεά Σεντού, μεταξύ άλλων.

Η σύνοψη της ταινίας περιγράφει τα εξής: «Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρουν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών».

«Ο Αστακός» (The Lobster) είναι συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας (Faliro House), Γαλλίας και Ολλανδίας, σε σενάριο Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER