Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 13:10

Γκράφιτι 2.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την

Είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι σε βιομηχανικό χώρο στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει μια επιφάνεια 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για ζωγραφιές που "στολίζουν" το εργοστάσιο Τιτάν στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή και την Κυριακή, 20 και 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2015.

Στόχος του γκράφιτι που έγινε στο χώρο είναι να "συνομιλεί" το φυσικό με το βιομηχανικό περιβάλλον. Οι δημιουργοί, Χρήστος και Βασίλης Γαλαζούλας, εκμεταλλεύτηκαν τη διαθέσιμη επιφάνεια του εργοστασίου και στη διάρκεια της διήμερης ξενάγησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα μάθουν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το τσιμέντο.

"Είναι το μοναδικό γκράφιτι στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη σε βιομηχανικό χώρο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όσοι ενδιαφέρονται. Είναι στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης Made in Thessaloniki όπου συμμετέχουν οχτώ δημιουργικοί χώροι παραγωγής και οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν τη δημιουργική πλευρά της πόλης", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος των παράλληλων δράσεων του Open House, Δημήτρης Θεοδωράκος.

Το Open House Thessaloniki (OHT 2015) διοργανώνεται για 4η χρονιά, στις 21 και 22 Νοεμβρίου, και προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να περιηγηθούν δωρεάν στα "άδυτα" 67 δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει 350 εθελοντές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ