Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 16:07

Το κορυφαίο μιούζικαλ “Billy Elliot” στο “Παλλάς” (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Το κορυφαίο μιούζικαλ “Billy Elliot” στο “Παλλάς” (φωτογραφίες)

Την υπερπαραγωγή «Billy Elliot The Musical» του Lee Hall, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και με την πρωτότυπη μουσική του Elton John, παρουσιάζουν τα «Αθηναϊκά Θέατρα» στο «Παλλάς». 

Πρωταγωνιστούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου, μαζί με 3 υπερ-ταλαντούχα αγόρια που θα ενθουσιάσουν το κοινό στο ρόλο του Μπίλυ Eλιοτ.

Πρόκειται για την ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση ζητάει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ολα ξεκινούν το 1984 όταν η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ κλείνει τα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία διαρκείας. Ο μικρός Μπίλυ το σκάει από το μάθημα του μποξ... για να ανακαλύψει τυχαία σε μια αίθουσα μπαλέτου το πάθος του για χορό: ένα πάθος που θα ηλεκτρίσει την οικογένειά του, την κοινότητα ολόκληρη, και θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. 

Το μιούζικαλ είναι επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς μάλιστα θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα του σήμερα - η οικονομική κρίση, η ανεργία και η αβεβαιότητα για το αύριο. Παρ' όλ’ αυτά, ο Μπίλυ Ελιοτ είναι μια νότα αισιοδοξίας, καθώς μέσα από το κάρβουνο αποκαλύπτεται το πιο λαμπερό διαμάντι - και μέσα από την πετρώδη γη ξεπετιέται ένα πανέμορφο λουλούδι. 

Ενα έργο τρυφερό, που παρά τη σκληρή πραγματικότητα κάνει τους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν τα αληθινά τους αισθήματα και να δώσουν μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού στη διαφορετικότητα και ελευθερίας έκφρασης. Ο Μπίλυ Ελιοτ είναι ένας μαχητής των ονείρων, που αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας καταρρέει κι όλα είναι εναντίον σου, όταν υπάρχει πίστη και επιμονή τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αντώνης Γαλέος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Λιγνάδης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Elton John

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:Δημήτρης Παπάζογλου

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Εύα Νάθενα

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Γιώργος Τέλλος

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Λία Βίσση 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΧΩΝ: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Βίκυ Βολιώτη

ΒΟΗΘΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Ελενα Γεροδήμου, Μαρία Γεροδήμου

ΚΛΑΚΕΤΕΣ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Σάγιας 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: Ευτυχία Λιβανίου

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ:Εβελίνα Δαρζέντα, Δάφνη Κολυβά

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Παύλος Καλτουρουμίδης, Διονύσης Αγαλιανός, Θάνος Αποστόλου, Μαρίνος Γαλατσινός, Σπύρος Καραμήτσος, Μιχάλης Κατσαρός, Ανδιανή Γιακουμέλου, Μάριος Μάλφας, Κώστας Στάικος, Χάρης Χαραλάμπους.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Σταύρος Βόλκος, Μαρία Γεροδήμου, Αλεξάνδρα Γρηγορίου, Παναγιώτης Διονυσακόπουλος, Πέτρος Ιωάννου, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Γιάννης Μάνιος, Θοδωρής Μπουζικάκος, Βασίλης Μυλωνάς, Θεμιστοκλής Παυλής, Ορέστης Πετούα, Γιάννης Πλιάκης, Χρήστος Σμυρνής, Γιάννης Τσουμαράκης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Χατζηδημητρίου, Ορφέας Χατζησπύρου

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ναταλία Ασημακοπούλου, Δανάη Βασιλοπούλου, Κάρμεν Γκαμπριέλα, Ιωάννα Κάγιου, Μαρία Καρρά,  Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Αδαμαντία Μαστροδούκα, Γεωργία – Ειρήνη Μαστροδούκα, Μαρία Ματακάκη, Ειρήνη Μούντη, Μαρία–Σοφία Μούντη, Βαΐτσα Πιερράκου, Λυδία Φωτοπούλου

BILLY ELLIOT: Πέτρος Ζαμπάκας, Ανδρέας Καρτσάτος, Σωτήρης Πιερράκος

MICHAEL: Δημήτρης Βανός, Παναγιώτης Τασούλης, Φοίβος Χονδρέλης

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Κρατήσεις - αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr


NEWSLETTER