Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:09

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ και ο κύριος Μάκης» με την Αννα Βαγενά και το Νίκο Ορφανό 

Γράφτηκε από την
«Το μπουφάν της Χάρλεϋ και ο κύριος Μάκης» με την Αννα Βαγενά και το Νίκο Ορφανό 

Για λίγες ακόμα παραστάσεις στο "Μεταξουργείο"

"Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" και "Ο Μάκης", δύο συγκλονιστικοί μονόλογοι του Βασίλη Κατσικονούρη, συναντιούνται στην ίδια παράσταση στο "Θέατρο Μεταξουργείο". 

Το περίφημο "Μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά", που γνώρισε μεγάλη επιτυχία λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ανεβαίνει ξανά στην σκηνή σε ερμηνεία και σκηνοθεσία της Αννας Βαγενά. Ενα έργο για το φευγαλέο "αχ!" μιας ακόμα πιο φευγαλέας ζωής...

Μαζί του και "Ο Μάκης", γραμμένος το 2010, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία του Νίκου Ορφανού. Πρόκειται για έναν παππού που είναι μόνος του στο σπίτι, καλοκαίρι στην Αθήνα. Ερχεται και ανταμώνει τη μοναχική γυναίκα και μητέρα του "Μπουφάν". Στη συνέχεια και δυο μαζί "συνομιλούν" και συνθέτουν μια παράσταση όπου το σπαρταριστό εμπλέκεται με το σπαρακτικό.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Βασίλης Κατσικονούρης είναι η πλέον ενδιαφέρουσα παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ελληνική δραματουργία, με «Το γάλα», το «Καλιφόρνια ντρίμινγκ», τους «Αγνοούμενους», συνεχίζει την κριτική ματιά πάνω στα κοινά μας ήθη, τα αδιέξοδά μας, τις μικρές ή μεγάλες προσδοκίες μας. Στα δύο μονόπρακτα - μονολόγους «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» και «Ο κύριος Μάκης» που συνεχίζονται τη νέα περίοδο στο θέατρο «Μεταξουργείο» ο Κατσικονούρης θρηνεί για τη μοναξιά, την κατάθλιψη των γηρατειών, τη θυσία μιας αποπροσανατολισμένης νεολαίας στον Μολώχ της ταχύτητας. 

Στον μονόλογο «Ο κύριος Μάκης» που παίζει ο Νίκος Ορφανός ο συγγραφέας καταγγέλλει τη μοναξιά της ύπαρξης των απομάχων της ζωής, επειδή ακριβώς η αξία του ανθρώπου πλέον μετριέται με ομόλογα κι όχι πλέον με ομολογία ευγνωμοσύνης στον μόχθο των πατέρων. Η Αννα Βαγενά στο αριστούργημα «Το μπουφάν της Χάρλεϊ», που τώρα αξιοποιείται ουσιαστικά και αναδεικνύεται ως συνταρακτικό τέλεσμα μιας αλλοπαρμένης μάνας, είναι αφοπλιστικά έξοχη, πλήρης συναισθηματικά, κυρίαρχη των μέσων της και μέγα μάθημα απλότητας, μέτρου και ρεαλιστικής θεατρικής τεχνικής. Θα θελήσουν να μαθητεύσουν στο υποκριτικό της ήθος τα μεταμοντέρνα θρασύτατα μειράκια;

Θέατρο "Μεταξουργείο"

Ακαδήμου 14, Αθήνα

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο: 8 μ.μ.

Κυριακή: 7 μ.μ.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15 ευρώ (κανονικό)

10 ευρώ (μειωμένο)

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ταμείο Θεάτρου Μεταξουργείο: 210-5234382

www.viva.gr, 11876

Καταστήματα Public, www.public.gr

Παπασωτηρίου

Seven Spots

IANOS

RELOAD

Media Markt


NEWSLETTER