Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:17

Χειμωνιάτικες και χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου για μικρούς και μεγάλους

Γράφτηκε από την

To Ίδρυμα Ευγενίδου «φοράει» και φέτος τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα μικρούς και μεγάλους στο Ψηφιακό Πλανητάριο και στη Διαδραστική Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε, το Πλανητάριο θα «ντυθεί» από τις 7 Δεκεμβρίου με τα γιορτινά του και θα προβάλει μια σειρά από εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τις παραστάσεις «Το 'Αστρο των Χριστουγέννων», «Mαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka Hina», «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», «Κρυμμένο Σύμπαν», «Κοράλλια και ύφαλοι».

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κόντου «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την Θάλασσα», που έχει ως θέμα την υποβρύχια φωτογραφία, την ελεύθερη κατάδυση και τον ελληνικό βυθό.

Εξάλλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, καθώς και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου και 2-7 Ιανουαρίου), η Διαδραστική Έκθεση θα γιορτάσει την έλευση του χειμώνα με πειράματα και μουσική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* 13:30 - 14:10 Επίδειξη πειραμάτων: «Τα μυστήρια του χειμώνα»

(προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες)

* 16:30 - 17:00 Διαδραστική Αφήγηση: «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!»

(προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες)

* Διαδρομή για παιδιά από οκτώ έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε για το φως κ. Νεύτωνα;». Στην ειδικά σχεδιασμένη αυτή διαδρομή οι γονείς γίνονται ξεναγοί και, μαζί με τα παιδιά, ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ