Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 18:02

Μια "Ερωτική Μονομαχία" ξεκινάει στο Θέατρο "Ανεσις"

Γράφτηκε από την
Μια "Ερωτική Μονομαχία" ξεκινάει στο Θέατρο "Ανεσις"

Η γαλλική κωμωδία "Ερωτική Μονομαχία", των Eugene Scribe και Gabriel Jean Baptiste Ernest Legouve, παρουσιάζεται στο Θέατρο "Ανεσις" κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

Ενας αναπάντεχος δροσερός θίασος από πέντε νέους πρωταγωνιστές ζωντανεύει αυτή την ανάλαφρη κωμωδία - πρότυπο δεξιοτεχνικής γραφής που  χαρακτηρίζεται από κομψότητα, χάρη και χιούμορ. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τα τεχνάσματα που εκείνος μηχανεύεται για να κατακτήσει τις καρδιές μας, όμως καθώς διαδραματίζεται σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή, στηλιτεύει επίσης με χιούμορ τη διαφθορά και το φανατισμό των αντίπαλων παρατάξεων που διαδέχονται η μία την άλλη στην εξουσία. 

Πρόκειται για μια παράσταση με ζωντανά τραγούδια και πλούσιο εικαστικό περιβάλλον εποχής, με αναφορές στη ζωγραφική και στο χορό. Η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Κερασία Σαμαρά μέσα απ' αυτή την παράσταση σχολιάζει με χιούμορ το θεατρικό κώδικα που αλλάζει και δοκιμάζεται στο πέρασμα των χρόνων, τη συγγένεια των θεατρικών ειδών μεταξύ τους, καθώς και τα δυσδιάκριτα πια όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Πρόκειται για έναν νεαρό, όμορφο επαναστάτη που γίνεται το μήλον της έριδος ανάμεσα σε δύο θελκτικές νέες γυναίκες, θεία και ανιψιά, που τον διεκδικούν. Στη Γαλλία του 1817, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΗ’, οι οπαδοί του έκπτωτου αυτοκράτορα Ναπολέοντα, χαρακτηρίζονται συνωμότες για το παραμικρό. Εναν τέτοιο νέο και όμορφο ευγενή, εχθρό του βασιλέα, τον Ερρίκο ντε Φλαβινιέλ (Αλέξανδρος Νταβρής), υποθάλπει στον πύργο της η δαιμόνια Κόμισσα ντ’ Οτρεβίλ (Κερασία Σαμαρά). Η ίδια, αλλά και η νεαρή χαριτωμένη ανηψιά της Λεονή (Βίκυ Μαραγκάκη), πιάνονται στα δίχτυα της γοητείας του Ερρίκου. Η Κόμισσα κάνει τα πάντα για να τον διασώσει από τα νύχια του αρχηγού της αστυνομίας Βαρώνου ντε Μονρισάρ (Μιχάλης Μαρκάτης) ο οποίος καταδιώκοντάς τον φθάνει μέχρι τον πύργο της. Η Κόμισσα συγκρούεται μαζί του και τον παρασύρει με αριστοτεχνική κομψότητα από τη μία παγίδα στην άλλη, ώσπου φυγαδεύει τον Ερρίκο κάτω απ’ τη μύτη του αρχηγού. Στη φυγάδευση αυτή βοηθά ο Γουσταύος ντε Γκρινιόν (Σαράντος Γεωγλερής), πιστός φίλος της Κόμισσας, ο οποίος μετά τις ερωτικές της υποσχέσεις, πείθεται να παραμερίσει τη φυσική του δειλία και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, προκειμένου να της φανεί χρήσιμος στη διάσωση του Ερρίκου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σαράντος Γεωγλερής, Αλέξανδρος Νταβρής, Βίκυ Μαραγκάκη, Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Μαρκάτης

Μετάφραση: Ιώ Μαρμαρινού

Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης 

Εικαστική Δημιουργία: Θανάσης Παναγιώτου

Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος 

Φωτισμός: Γιώργος Μπούχρας

Στίχοι Τραγουδιών: Κερασία Σαμαρά 

Επιμέλεια Κίνησης: Βίκυ Μαραγκάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τώνια Αποστόλου

Φωτογραφίες: Αγγελική- Ειρήνη Μήτση

Κατασκευή Κοστουμιών: Βεστιάριο "Συρογιάννη" 

Παραγωγή Θεατρική εταιρία "ΘΕΣΙΣ" & "ΗΛΙΑΣ ΣΑΚΚΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ "

 

Θέατρο "Ανεσις"

Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι 

Τηλ. 210 7488881 - 210 7488882

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

(από Δευτέρα 23/11/2015 μέχρι την Τρίτη 5/1/2015)

Δευτέρα & Τρίτη: 9 μ.μ.

Διάρκεια: 110'

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

15 ευρώ γενική είσοδος

10 ευρώ φοιτητές / σπουδαστές / άνω των 65 ετών

5 ευρώ άνεργοι/πολύτεκνοι (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε παράσταση)


NEWSLETTER