Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 11:48

Καραγκιόζης, τσίρκο και παγοδρόμιο στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Γράφτηκε από την
Καραγκιόζης, τσίρκο και παγοδρόμιο στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μύρισε Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα από διάσημες όπερες, εμβληματικά ορατόρια, κοσμαγάπητες οπερέτες, αστέρια του κλασικού χορού - όπως η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα και τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, τζαζ αρμονίες από τη Big Band του δήμου Αθηναίων στον Κήπο και χορευτικές μουσικές της βιεννέζικης παράδοσης από την Καμεράτα, ακροβατικά, χορός και μουσική από το καναδέζικο σύνολο Cirque Éloize, εκθέσεις, θέατρο σκιών, καθώς και παραστάσεις και δράσεις για παιδιά είναι μερικές από τις προτάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα φετινά Χριστούγεννα.

Πέρα, όμως, από το καλλιτεχνικό κομμάτι το εορταστικό πρόγραμμα επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις για τους φίλους του Μεγάρου. Για όσους γλιστρούν με τέχνη, χορεύουν με αξιώσεις ή πέφτουν με χάρη, μια πολική πίστα υψηλών προδιαγραφών τους περιμένει στο Αίθριο των Μουσών. Το πλήρως οργανωμένο παγοδρόμιο θα λειτουργεί όλο τον Δεκέμβριο και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για την ψυχαγωγία και την άθληση μικρών και μεγάλων. Μάλιστα, όσοι το επισκεφθούν αυτές τις γιορτές, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Φουαγιέ των Μουσών, με αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών.

Στην παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ Γιάννης Μάνος, δήλωσε ότι η φετινή ήταν μια καλή χρονιά για το Μέγαρο με περισσότερους από 400.000 θεατές να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του, ενώ σχετικά με την πορεία του οργανισμού, ανέφερε ότι στα μέσα Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το 2016.

Με τον «Μεσσία», το αριστουργηματικό ορατόριο του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ θ’ ανοίξει ο Κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου. Η Καμεράτα και ο μαέστρος της Γιώργος Πέτρου, θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Γερμανού συνθέτη με όργανα εποχής, σε μια εκδοχή βασισμένη στην πρώτη εκτέλεση του έργου το 1742 στο Δουβλίνο (12/12). Ακολουθεί η διάσημη καναδική ομάδα Cirque Éloize που έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο (15 - 20/12) για να παρουσιάσει το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο «iD». Μια φαντασμαγορική παραγωγή, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, σ’ ένα πάντρεμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου, όπως το χιπ χοπ και το breakdance, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας Ζανό Πενσό.

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εντάσσονται επίσης η παράσταση με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Βιέννη» από τον θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά (19 - 23 & 25 - 29/12), το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» με τους κορυφαίους σολίστ των Μπολσόι και τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (22, 23, 25, 29 & 30/12) και η κοσμαγάπητη «Ζιζέλ» με τους σούπερ σταρ Ρώσους χορευτές Σβετλάνα Ζαχάροβα και Σεργκέι Πολούνιν (26 - 28/12). Ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Νικολαΐδη τη διάσημη οπερέτα του Φραντς Λέχαρ η «Εύθυμη χήρα», που αποτελεί τη νέα συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ανεβαίνει για οκτώ παραστάσεις με τη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (18, 19, 20, 22, 23, 26, 27 & 28 στις 20:30). Στον εορταστικό κύκλο περιλαμβάνονται ακόμη το Γκαλά Οπερας της 30ης Δεκεμβρίου με την συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τον Άλκη Μπαλτά, η συναυλία με τίτλο "Jazzy Christmas" (20/12) με την Big Band του δήμου Αθηναίων και το «Άρωμα Βιέννης» με την Καμεράτα (4/1).

Τις ημέρες των εορτών συνεχίζονται επίσης, η επιτυχημένη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη (12, 19, 26, 29 & 30 /12, ώρα 15:00, 13/12 ώρα 11:30, 20/12 ώρες 11:30 και 15:00, 27 /12 ώρες 11:30 και 15:00, 3 /1 ώρα 11:30, 5 & 7 /1 ώρα 15:00), η κλασική κωμωδία του Μπωμαρσαί «Ο γάμος του Φίγκαρο» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (έως τις 30/12) και η έκθεση - αφιέρωμα στα 85 χρόνια ζωής και δημιουργίας του Κώστα Τσόκλη με τον τίτλο «Στοιχεία για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων» (μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016).

Τέλος, το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με τους Atenistas, συλλέγει δώρα και ετοιμάζει μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Η Κιβωτός του Κόσμου». Από τις 10 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήνουν τα δώρα τους σε ειδικά κουτιά που θα βρίσκονται σε τέσσερα σημεία του Μεγάρου: στο φουαγιέ ισογείου, στην είσοδο του φουαγιέ Τριάντη (έξω από το Mshop), στο φουαγιέ Μουσών και στο φουαγιέ του Banquet, τις ώρες λειτουργίας των ταμείων και τις μέρες των παραστάσεων. Τα δώρα πρέπει να είναι καινούργια και όχι μεταχειρισμένα, μέσα σε εορταστική σακούλα, χωρίς περιτύλιγμα, και κατάλληλα για παιδιά 5 - 15 ετών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορούν να γράφουν και μία ευχή σε ειδικές καρτούλες, ώστε το δώρο να γίνεται προσωπικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER