Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 12:25

«Ο κλέφτης των εφτά κάκτων» του Ε. Τριβιζά στο «Θέατρο Νέου Κόσμου»

Γράφτηκε από την

Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» στα πλαίσια της δράσης Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά συνεχίζει για 14ο χρόνο τις παραστάσεις της κινητής του μονάδας θεάτρου σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλους ιδιαίτερους χώρους όπου βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.

Φέτος οι παραστάσεις αυτές ξεκίνησαν από το «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» στον Ελαιώνα, όπου παρουσιάστηκε το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο κλέφτης των εφτά κάκτων» για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Μια δράση για ένα πολύ ευαίσθητο κοινό, που βιώνει συνθήκες προσφυγιάς σε πολύ τρυφερή ηλικία. Ακόμη για την κατανόηση του έργου θα υπάρχει βοήθεια από διερμηνείς.

Ο Ρούλης Μπισμπιρούλης είναι ένας πολύ ταλαντούχος… ε, και λίγο γκαφατζής ηθοποιός. Βέβαια, πριν καταλήξει σ’ αυτό, με τη βοήθεια γονιών, θείων, περαστικών, εξεταστών και άλλων, σκέφτεται ή δοκιμάζει να κάνει ένα σωρό άλλα επαγγέλματα: μποξέρ, πιανίστας, βιολιστής, αστροναύτης, τροχονόμος σε κουρείο, κουρέας (κλεμμένων) κάκτων, εστιάτορας για φακίρηδες και άλλα συνηθισμένα. Ομως τελικά τίποτα δε συγκρίνεται με το να είσαι ηθοποιός και να λες παραμύθια σε παιδιά! 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς παρουσιάζει τις περιπέτειες του Ρούλη Μπισμπιρούλη σ’ ένα σπονδυλωτό έργο, του οποίου η διάρκεια, όπως και η σκηνική δράση, μπορεί να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες που συναντά ο θίασος στους διάφορους χώρους όπου παίζει η κινητή μονάδα. 

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή και στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» στις 12 το μεσημέρι, με προαιρετικό εισιτήριο 5 €.  

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Σβήγκος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κατερίνα Μαούτσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Παντελή Δεντάκη, η μουσική του Νίκου Κυπουργού, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γεωργίας Μπούρδα, η κίνηση της Σεσίλ Μικρούτσικου. 

«Θέατρο του Νέου Κόσμου»

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

Τηλ.: 210 9212900

* Ενημερωθείτε για τυχόν εορταστικό ωράριο!