Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 13:40

Διανυκτέρευση παιδιών σε μουσεία

Γράφτηκε από την

Την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στα Μουσεία – Sleepover» επαναλαμβάνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στην πόλη: Κάθε μέρα γιορτή!”. Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στα Μουσεία της Λάρισας: Διαχρονικό, Λαογραφικό και Κούκλας.

 

Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία. Η διανυκτέρευση ξεκινάει στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται στις 9:30 το πρωί της επόμενης ημέρας. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα φιλοξενηθούν 20 παιδιά σε κάθε Μουσείο, τα οποία έχουν γεννηθεί, για το Διαχρονικό με το Δήμο Λαρισαίων να προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα. Επιπλέον, τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η εκπαιδευτική δράση έχει τίτλο "Κυνηγώντας κρυμμένα μυστικά στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας". Στα παιδιά θα μοιρασθούν γρίφοι, που οδηγούν σε εκθέματα του Μουσείου όλων των περιόδων και θα υπάρχουν ειδικοί παιχνιδοχάρτες για να τα κατευθύνουν μέσα στο μουσείο.

Στο Λαογραφικό Μουσείο, η διανυκτέρευση περιλαμβάνει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ζυμώματα, κουλουράκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, δραματοποίηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας με καλικαντζαράκια με την εμψύχωση θεατρολόγου, στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας πριν τον ύπνο και ξύπνημα το πρωί της Κυριακής με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στο Μουσείο Κούκλας, θα ζωντανέψει η γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων” του Κάρολου Ντίκενς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ