Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 17:18

Η «Λούλα» του Β. Ραπτόπουλου πρώτη φορά στο θέατρο

Γράφτηκε από την
Η «Λούλα» του Β. Ραπτόπουλου πρώτη φορά στο θέατρο

Μια πολιτική πορνογραφία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, είναι η «Λούλα» που παρουσιάζεται στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι την Τρίτη 8 Μαρτίου. Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

Το μυθιστόρημα που σόκαρε, δίχασε και ενθουσίασε, παρουσιάζεται τώρα για πρώτη φορά στο θέατρο. Ο κόσμος της Λούλας, μέσα από την πορνογραφία, το χιούμορ, το νουάρ και το θρίλερ, αποκαλύπτεται ως μελέτη μιας γενιάς, της γενιάς μας, που αναγνωρίζει και παλεύει με τον αυτισμό της προκειμένου να φτάσει στην ενηλικίωσή της.

Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, η Λούλα, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με την εφιαλτική όψη της λαγνείας. Η Λούλα αναζητά απελπισμένα και ασυνείδητα την εκτόνωση του σώματος, καθώς δεν μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα, τη χώρα και την Ιστορία. Η ανοργασμία της την κάνει εμμονική. Προβάλλει σαν αναπηρία και μέγκενη. Πρέπει να φτάσει σε οργασμό για να απελευθερωθεί.

Η Λούλα προβάλλει ως σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς που πάλεψε να ενηλικιωθεί στις τοξικές δεκαετίες από το ’90 και μετά. Η συγκάτοικός της η Εύη, το alter ego της, χωρίς την εκθαμβωτική ομορφιά της Λούλας, κάνει τους άντρες να τρέχουν από πίσω της γιατί ξέρει να τους ικανοποιεί και να ικανοποιείται. Είναι το αντίθετο της Λούλας, η χυδαία, σαρκαστική και κυνική σύντροφός της: ένα ντεσαντικό δίδυμο. 

Οι δύο κοπέλες, σε ένα φοιτητικό δωμάτιο στα Εξάρχεια, με αναμμένη την τηλεόραση και τα γειτονικά μπαλκόνια να ξεφωνίζουν Σφακιανάκη και Γαρμπή, μιλούν για το σεξ όπως το διαβάζουν στα περιοδικά του Κωστόπουλου, πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο αν και ελάχιστα μιλούν για αυτό, φαντασιώνονται  τους γυμναστές των πρωινάδικων, μέχρι που ο Βρικόλακας εισβάλλει και τους συστήνει με έναν περίπατο στα Εξάρχεια μια Αθήνα μεταφυσική, διαβολική, τρομώδη και πανέραστη.

Το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Λούλα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Ανθή Ευστρατιάδου, Βίκυ Κατσίκα. Στη φωνή του Στέλιου ακούγεται ο Πέτρος Μάλαμας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου.
Σκηνικός χώρος - κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού.
Μουσική: Costinho (Κωστής Ζουλιάτης).

Φωτισμοί - fωτογραφίες: Karol Jarek.
Video: Μικαέλα Λιακατά, Ιάσων Αρβανιτάκης.

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξάνδρα Καζάζου.

Κατασκευές - γλυπτά: Ιωάννα Πλέσσα 
Συμπαραγωγή με την Ομάδα Elephas tiliensis (www.elephastiliensis.gr)

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα - Τρίτη: 21:15

Σάββατο: 18:30

Κυριακή: 21:30

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Δευτέρα, Τρίτη: Κανονικό 12€, φοιτητικό 10€, ανέργων 8€

Σάββατο, Κυριακή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό - ανέργων 10€.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

70 λεπτά

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα

Τηλ.: 210 9212900 - Φαξ: 210 9212901

 

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ

Δευτέρα - Παρασκευή 17:00 - 22:00 

Σάββατο 14:00 - 22:00 

Κυριακή 10:00 - 22:00  


NEWSLETTER