Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:41

Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο

Γράφτηκε από την

Με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική τέχνη, το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συγκεκριμένα από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου ανεβαίνει στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του δήμου Αθηναίων «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα». Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση της ομάδας Sui Generis που παρουσιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή και έγινε θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώτη κρατική σκηνή, στόχος της παράστασης είναι, «όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ' όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού». Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα Sui Generis πειραματίζεται.

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου και Βίκτωρας Πέτσας. Η διάθεση των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος ) : Τετάρτη έως Παρασκευή: 9:00 - 16:00 και Σάββατο και Κυριακή: 12:00 - 19:00. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 5 Μαρτίου στις 20:00, Κυριακή 6 Μαρτίου στις 17:00 και στις 20:00 Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 20:00.

ΑΠΕ-ΜΠΕ