Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 16:49

Οι ποιητές διαβάζουν τους στίχους τους στις φυλακές Κορυδαλλού

Γράφτηκε από την
Οι ποιητές διαβάζουν τους στίχους τους στις φυλακές Κορυδαλλού

Μια πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης.

Σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης, με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης διαβάστηκαν ποιήματα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την «Atta Labs Inc.» και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο» διοργάνωσαν σήμερα στο παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού ποιητική παρέμβαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης.

Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν να έλθει σε επαφή η ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι διάβασαν ποιήματά τους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER