Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 22:26

Γυναίκα των σπηλαίων η Δήμητρα Παπαδήμα

Γράφτηκε από την
Γυναίκα των σπηλαίων η Δήμητρα Παπαδήμα

Μετά την τεράστια επιτυχία του caveman... έπρεπε ν' ανέβει στο σανίδι και το ταίρι του, η γυναίκα των σπηλαίων, για να να πει τη δική της ιστορία. Ετσι, η «Cavewoman» της Emma Peirson, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, επανήλθε στο Θέατρο «Coronet» όπου παρουσιάζεται από τις 15 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 

Η Δήμητρα Παπαδήμα ενσαρκώνει την cavewoman σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της... συμβίωσης. Μια βραδιά θεάτρου που μας αφήνει με το χαμόγελο στα χείλη και μια γαλήνη στην ψυχή, γιατί η Cavewoman δε θα υπήρχε χωρίς τον Caveman - και αντιστρόφως.

Το έργο απευθύνεται φυσικά σε γυναίκες και άνδρες. Η υπόθεσή του έχει ως εξής: Η Μαίρη περνάει τις τελευταίες ώρες πριν το γάμο της με το Μήτσο οπλισμένη με αρκετό θυμό: Το μόνο που του είπε ήταν “φύγε” - και εκείνος... έφυγε! Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της γιατί μόλις έχει μάθει ότι οι καλεσμένοι έχουν έρθει δυστυχώς μια ημέρα νωρίτερα και πρέπει να μπαλώσει... μια ευτυχισμένη σχέση!

Η «Cavewoman» είναι έμπνευση της Emma Peirson (συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός θεάτρου από την Νότια Αφρική) που αφού είδε την παράσταση «Defending the Caveman» αποφάσισε  να δώσει τη δική της, γυναικεία απάντηση: Γιατί εάν οι άνδρες ήταν όντως τόσο καλοί εραστές όπως νομίζουν, οι γυναίκες δεν θα είχαν χρόνο να φτιάξουν τα μαλλιά τους!

Η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά και πρόκληση ήταν τι να πρωτοσυμπεριλάβει μέσα στο κείμενο, καθώς η μάχη των φύλων είναι πολύπλευρη και με πολλές διαστάσεις... Ετσι, γεννήθηκε η «Cavewoman», άλλη μια επιτυχία που γνώρισε θερμή ανταπόκριση όπου και αν παίχτηκε, κερδίζοντας δύο VITA Awards το 2000 και το 2002. 

Μια βραδιά θεάτρου που μας αφήνει με το χαμόγελο στα χείλη και μια γαλήνη στην ψυχή, γιατί η Cavewoman, δε θα υπήρχε χωρίς τον Caveman και αντιστρόφως...

ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά - κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου

Παραγωγή: Θέατρο Coronet, Mogul Theater

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα - Τρίτη: 21.15

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ (για φοιτητές και ανέργους) 

* Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, γενική είσοδος 5 ευρώ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Εισιτήρια για τις παραστάσεις του «Coronet» προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου καθημερινά 09.00 - 21.00 (Φρύνης 11 και Υμηττού - Παγκράτι, τηλ. 210 7012123 και 210 7012511).

Επίσης:

- www.viva.gr, 11876

- Καταστήματα Public, www.public.gr

- Seven Spots, IANOS, RELOAD, MediaMarkt

 


NEWSLETTER