Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 17:50

Η ταινία "Cafe Society" του Γούντι Άλεν θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Γράφτηκε από την
Η ταινία "Cafe Society" του Γούντι Άλεν θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Η ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society" θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Είναι η τρίτη φορά που μία ταινία του αναγνωρισμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη ανοίγει το φεστιβάλ.

Οι προηγούμενες φορές που μια ταινία του Γούντι Άλεν ήταν η εναρκτήρια του περίβλεπτου φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη νότια Γαλλία, ήταν το 2002 με το "Hollywood Ending" (ελληνικός τίτλος: Παίζοντας στα τυφλά) και το 2011 με το "Midnight in Paris" (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).

Στο "Cafe Society", όπου πρωταγωνιστούν ο Τζέσε Άιζενμπεργκ του "The Social Network" και η Κρίστεν Στιούαρτ του "Twiight", θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στις 11 Μαΐου.

Η ταινία είναι η 14η ταινία του Γούντι Άλεν που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στις Κάννες, σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που φθάνει στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1930 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία, ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο στην κοινωνία των καφέ που καθόρισε το πνεύμα της εποχής, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Ο σκηνοθέτης του "Mad Max" Τζορτζ Μίλερ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER