Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 13:30

PlayStation 5: Έρχεται στα τέλη του 2020 (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
PlayStation 5: Έρχεται στα τέλη του 2020 (Βίντεο)

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την άφιξη του PlayStation 4, η Sony ανακοίνωσε ότι η επόμενη πολυαναμενόμενη κονσόλα της θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η επίσημη ονομασία του θα είναι PlayStation 5.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο PlayStation Blog, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες για τον διάδοχο του PS4.

Σύμφωνα με τη Sony, μία από τις βασικές διαφοροποιήσεις της νέας κονσόλας θα βρίσκεται στο χειριστήριό της καθώς η παραδοσιακή, πλέον, λειτουργία της δόνησης θα αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα που θα δίνει στοn χρήστη ένα μεγαλύτερο feedback για το τι ακριβώς παίζει. Για παράδειγμα, η αίσθηση του να τρακάρεις σε τοίχο σε ένα racing παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετική στα χέρια σου από την αίσθηση όταν κάνεις τάκλιν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Από την άλλη, θα υπάρχει διαφορά όταν ο χαρακτήρας σου τρέχει σε γρασίδι από όταν εκείνος βαδίζει μέσα στη λάσπη.

Η δεύτερη καινοτομία στα χειριστήρια ονομάζεται «adaptive triggers». Συγκεκριμένα, τα L2 και R2 του χειριστηρίου θα έχουν αντίσταση, την οποία ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να προσαρμόσει φέρει στα μέτρα του παιχνιδιού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση με ένα αυτοκίνητο ή το τέντωμα ενός τόξου να είναι εντελώς διαφορετικά.

Όπως αναφέρεται στο PlayStation blog, τα χειριστήρια αυτά βρίσκονται ήδη στα χέρια των τεχνικών της εταιρείας, ενώ θα υπάρχουν νέες πληροφορίες για αυτά όσο πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία.

Πηγή: ethnos

Δείτε επίσης:

Παιχνίδια για «αιώνιους έφηβους» - Τα καλύτερα games του PS1 που άφησαν εποχή! (vids)

Ορισμένα από τα καλύτερα παιχνίδια του PS2 - Της πιο διαχρονικής κονσόλας! (vids)


NEWSLETTER