Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 08:36

Η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών καινοτομεί με εύρεση διερμηνέα στο κινητό! Στην Καλαμάτα οι δοκιμές της ψηφιακής πλατφόρμας

Γράφτηκε από την
Η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών καινοτομεί με εύρεση διερμηνέα στο κινητό! Στην Καλαμάτα οι δοκιμές της ψηφιακής πλατφόρμας

Την Καλαμάτα επέλεξε η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών για τις πρώτες πανελλαδικά δοκιμές ενός καινοτόμου συστήματος εύκολης εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, ντόπιοι και επισκέπτες, παράγοντες του εμπορίου, του τουρισμού, των θεσμικών φορέων, αλλά και απλοί πολίτες, θα μπορούν με ελάχιστα κλικ να βρουν τον κατάλληλο επαγγελματία για τις μεταφραστικές τους ανάγκες, τη στιγμή που τον χρειάζονται. 

Με τη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή γρήγορης εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα, η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών φιλοδοξεί να καλύπτει στο εξής άμεσα τις επείγουσες ανάγκες μας για γλωσσικές υπηρεσίες.
Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες QR Code και GPS, η εφαρμογή θα διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον πελάτη και στον μεταφραστή/διερμηνέα της επιθυμητής γλώσσας, με βασικό κριτήριο τη γεωγραφική τοποθεσία.
Η εφαρμογή είναι ήδη υπό δοκιμή στην Καλαμάτα, με υπεύθυνη του προγράμματος δοκιμών τη Βασιλική Ντανταβασίλη, η οποία δήλωσε: «Ως διερμηνέας και μεταφράστρια εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη, ξέρω ότι πολλές φορές οι πελάτες, λ.χ. οι ξένοι επισκέπτες, μας χρειάζονται άμεσα, αλλά δεν μπορούν να μας βρουν εύκολα. Με την εφαρμογή αυτή θα εξυπηρετούμε περισσότερους επισκέπτες και πολίτες εκεί που μας χρειάζονται, με ελάχιστα κλικ. Πιο ικανοποιημένοι, πιο ασφαλείς και πιο χαρούμενοι χρήστες, σημαίνει άμεσα οφέλη για όλη την αγορά και για όλη την περιοχή. Επίσης, είναι τιμητικό το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών επέλεξε να ξεκινήσει τις πανελλήνιες δοκιμές από την αγαπημένη μου Καλαμάτα».
Σκοπός της δοκιμαστικής αυτής φάσης της εφαρμογής είναι να συγκεντρώσει τις ιδέες και προτάσεις των τελικών χρηστών, ώστε η Πανελλήνια Ενωση Μεταφραστών να βελτιστοποιήσει το σύστημα και να το φέρει έτοιμο στην αγορά μέσα στο 2020.

 

 


NEWSLETTER