Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 15:40

PlayStation 5: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει η νέα γενιά της παιχνιδομηχανής (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
PlayStation 5: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει η νέα γενιά της παιχνιδομηχανής (Βίντεο)

Το Playstation 5, η νέα κονσόλα της Sony, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020, έπειτα από μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας ξεκάθαρος νικητής στη μάχη των βιντεοπαιχνιδιών αναδείχθηκε -στα μάτια των πολλών- η Nitendo με το Xbox.

Τι ξέρουμε για το Playstation 5 μέχρι τώρα; Η υστερία άρχισε στις αρχές του 2019, όταν ο Μαρκ Τσέρνι, ο δημιουργός της καινούργιας κονσόλας, επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν για τη συσκευή που θα διαδεχόταν το Playstation 4.

Δεν είχαν διαρρεύσει πολλά πράγματα, ωστόσο ο Τσέρνι είχε αποκαλύψει πως η νέα γενιά της παιχνιδομηχανής θα περιέχει δίσκο SSD για να «φορτώνει» ακόμα πιο γρήγορα τα παιχνίδια, backwards compatibility, 3D audio τεχνολογία, ισχυρή υπολογιστική ισχύ και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών σε ό,τι αφορά το online παιχνίδι. Επίσης, το PS5 θα μπορεί να «σηκώσει» παιχνίδια με ανάλυση 8Κ.

Εκτοτε έχει γίνει αντιληπτό πως το PlayStation 5 αποτελεί το «κλειδί» για το μέλλον της Sony. Ομως το ρίσκο μιας πολύ υψηλής τιμής, λόγω κόστους κατασκευής, απειλεί να παρασύρει την κυοφορούμενη κονσόλα μακριά από τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, το κόστος κατασκευής του νέου PS5 πλησιάζει τα 450 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για να βγάλει κέρδος από την πώλησή του, η Sony θα είναι αναγκασμένη να το πουλήσει τουλάχιστον 470 με 500 δολάρια. Τιμή πολύ πιο μακριά από τις σημερινές των PS4 και PS4 Pro, στα 299 και 399 δολάρια.

Βέβαια, η Sony θα μπορούσε να επιλέξει να προσφέρει το προϊόν σε μια φτηνότερη τιμή και να υποστεί τις απώλειες, προκειμένου να τις καλύψει από τις ψηφιακές συνδρομητικές υπηρεσίες. Όπως είναι γνωστό, οι κατασκευαστές λαμβάνουν μερίδιο των πωλήσεων παιχνιδιών από την πλατφόρμα τους, καθώς και μηνιαίες συνδρομές για την πρόσβαση σε διαδικτυακές λειτουργίες.

Η τελευταία φορά που η Sony δοκίμασε τα πορτοφόλια των καταναλωτών ήταν με το PS3, το οποίο στις ΗΠΑ κόστιζε στην αρχή από 500 ως 600 δολάρια. Αυτή η τιμολογιακή πρακτική δεν της είχε βγει σε καλό, καθώς τότε η Microsoft με το Xbox 360 έκανε «τρελές» πωλήσεις.

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER