Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 12:30

Skype: Πώς να το εγκαταστήσετε για να κάνετε δωρεάν βιντεοκλήσεις

Γράφτηκε από την
Skype: Πώς να το εγκαταστήσετε για να κάνετε δωρεάν βιντεοκλήσεις

Οι βιντεοκλήσεις είναι ένας ασφαλής τρόπος ώστε να φέρνουμε «κοντά» τα οικεία μας πρόσωπα.

Σε αυτή την περίπτωση ο νους πηγαίνει αυτόματα στο Skype, που είναι εύκολο, δωρεάν και κατεβαίνει σε μερικά λεπτά. Πηγαίνουμε λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, στο Download, και επιλέγουμε το είδος της συσκευής (κινητό, τάμπλετ, PC) ή το λειτουργικό που μας ενδιαφέρει (Windows, iOS, Linux κ.λπ.).

Το Skype θα κατέβει στον υπολογιστή και θα καθορίσει αυτομάτως τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και τον browser που χρησιμοποιείτε. Αν δεν ξεκινήσει το κατέβασμα αυτόματα, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα, κλικάροντας στο Get Skype ξανά. Κατόπιν θα σας ζητηθεί να σώσετε ή να ανοίξετε το αρχείο SkypeSetup.exe. Δεν ανοίγουμε ή τρέχουμε το πρόγραμμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του download. Το Skype προσφέρει συνήθως δύο τύπους download, τον καθιερωμένο κάθε φορά και τον επόμενο, που είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο. Αν είναι η πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να κατεβάσετε την επικρατούσα εκδοχή, που είναι δοκιμασμένη και σταθερή.

Πού θα σώσετε το αρχείο που κατεβάσατε

Στην επιφάνεια εργασίας (Windows Desktop), για να μην ψάχνετε να το βρείτε. Κάντε διπλό κλικ πάνω στο αρχείο και κατόπιν θα κληθείτε να επιλέξετε τη γλώσσα από τη λίστα που σας παρέχεται. Αφού διαβάσετε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης (End User License Agreement), επιλέγετε ποια από τα πρόσθετα θέλετε να κατεβάσετε μαζί με το Skype, αν θέλετε. Δεν είναι υποχρεωτικό να κατεβάσετε το εξτρά υλικό και τα προγράμματα. Μερικά «ΟΚ» ακόμα στα επόμενα παράθυρα (αν θα ανοίξει το Skype μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, αν θα κάνει update στο Skype Extras Manager, αν θα εγκαταστήσει το Skype Plugin για τον browser κ.λπ.) και το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί στο σύστημα.

Μετά πληκτρολογείτε όνομα, το όνομα που θα χρησιμοποιήσετε στο Skype και τον κωδικό ασφαλείας που θέλετε, αλλά και το mail σας, τη χώρα και την πόλη σας.


NEWSLETTER