Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 14:15

Tik Tok: Η εφαρμογή που κατέκτησε τον πλανήτη εν μέσω κορονοϊού (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Tik Tok: Η εφαρμογή που κατέκτησε τον πλανήτη εν μέσω κορονοϊού (Βίντεο)

Όσο η παραμονή στο σπίτι παρατείνεται λόγω κορονοϊού, τόσο το ενδιαφέρον για εφαρμογές στα social media αυξάνεται διαρκώς.

Ανάμεσα σε αυτές, το τελευταίο διάστημα ξεχωρίζει το «Tik Tok», μια εφαρμογή που ξεκίνησε από την Αμερική και σιγά - σιγά άρχισε να κατακτά όλο τον κόσμο και κυρίως τους εφήβους.

Δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα social media, καθώς στο «Tik Tok» οι χρήστες δημιουργούν σύντομα βίντεο που παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

Τα βιντεάκια παρουσιάζουν παρωδίες γνωστών τραγουδιών, ατάκες από δημοφιλείς σειρές της τηλεόρασης αλλά και viral φιγούρες.

Η εφαρμογή διαθέτει μεγάλη βιβλιοθήκη με μουσικά κομμάτια, με τους χρήστες να επιλέγουν όποιο επιθυμούν για να το ενσαρκώσουν. Υπάρχει, δε, η δυνατότητα εγγραφής φωνής ή να κάνει κάποιος χρήση ηχητικών εφέ.

-Πώς λειτουργεί;

Το TikTok ζητά από τους χρήστες να κάνουν εγγραφή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, μια διεύθυνση email, λογαριασμό Facebook ή Instagram. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή  μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει δημοφιλείς δημιουργούς βίντεο, κατηγορίες βίντεο και hashtags για να βρει βίντεο. Επίσης, μπορεί κάποιος να αναζητήσει άτομα στην εφαρμογή μέσω των επαφών του στο κινητό ή των ακολούθων του στα social media. Πολλά παιδιά χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να δημιουργήσουν βίντεο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι χρήστες που διατηρούν λογαριασμό στη συγκεκριμένη εφαρμογή για να αναζητούν άλλους χρήστες και να τους παρακολουθούν.

Πώς διαγράφεται ένα βίντεο στο TikTok;

Επιλέγετε το βίντεο που επιθυμείτε να διαγραφεί και πατάτε στις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά από το βίντεο και επιλέγετε διαγραφή. Το βίντεο έτσι θα διαγραφεί από το προφίλ σας.

Πώς διαγράφεται ένας λογαριασμός στο TikTok;

Πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατάτε τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά, έπειτα επιλέγετε «Διαχείριση του λογαριασμού μου» (Manage my Account). Σε περίπτωση που έχετε καταχωρήσει αριθμό τηλεφώνου ίσως τον ζητήσει για να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Στη συνέχεια πάτε στο μενού και επιλέγεται την διαγραφή του λογαριασμού. Πιθανότατα θα σταλθεί ένας κωδικός επιβεβαίωσης, τον οποίο θα βάλετε και θα προχωρήσετε στη διαδικασία της διαγραφής.

Πώς μπορεί κάποιος να περιορίσει το περιεχόμενο που θα βλέπει το παιδί του;

Ο μόνος τρόπος είναι να ορίσετε από τις ρυθμίσεις τον περιορισμό περιεχομένου (restricted mode). Επίσης, θα ήταν καλό ο λογαριασμός του TikTok να έχει δημιουργηθεί με δικό σας email ή να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη δική σας συσκευή, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη χρήση της εφαρμογής.

Είναι το TikTok κατάλληλο για παιδιά;

Σύμφωνα με το commonsensemedia.org, πολλά από τα βίντεο ενδέχεται να έχουν υβριστικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο, συνεπώς θα ήταν πιο συνετό να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με γονική επίβλεψη. Παρόλα αυτά η εφαρμογή δεν επιτρέπει την αναζήτηση σεξουαλικού ή πορνογραφικού περιεχομένου. Εάν ο γονέας επιβλέπει συχνά το παιδί του και το προτρέπει να χρησιμοποιεί βίντεο και μουσική που είναι γνωστά τόσο στο ίδιο όσο και στον γονέα από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, το TikTok μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Δείτε ορισμένα παραδείγματα...

Η Κατερίνα Στεφανίδη με τον σύζυγό της

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Ο Νίκος Μουτσινάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Να βαλω ένα σκάτς????? #καραντιναmakemedoit #noμοντελλαιφ #τρελλλλααααα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Moutsinas (@nikosmoutsinas) στις

Η Μαρία Σολωμού

Η Ελένη Φουρέιρα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Quarantine SAVAGE !! #justhavingfun

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira) στις


NEWSLETTER