Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 10:40

Η Google προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Google Meet λόγω κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Η Google προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Google Meet λόγω κορονοϊού

Η Google ανακοίνωσε ότι, καθώς η πανδημία έχει αναδείξει το σημαντικό ρόλο της βιντεοδιάσκεψης για εργασία, εκπαιδευτικούς σκοπούς ή διασύνδεση με τους άλλους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προσφέρει δωρεάν σε όλους το Google Meet, τη δική της εφαρμογή για βιντεοδιασκέψεις.

Μέχρι τώρα το Meet ήταν διαθέσιμο μόνο ως μέρος του G Suite, μιας υπηρεσίας συνεργασίας και παραγωγικότητας για επιχειρήσεις, οργανισμούς και σχολεία. Τώρα, το Meet θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση meet.google.com, καθώς επίσης μέσω εφαρμογών για κινητά με σύστημα iOS ή Android.

Το Meet σχεδιάστηκε και λειτουργεί για να είναι ασφαλές σε οποιαδήποτε κλίμακα χρήσης. Πολλά χαρακτηριστικά του, που προηγουμένως ήσαν διαθέσιμα μόνο στους πελάτες του G Suite, τώρα θα είναι διαθέσιμα σε όλους χωρίς καμία χρέωση. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ο διαμοιρασμός οθόνης, οι λεζάντες σε πραγματικό χρόνο και η διευρυμένη προβολή με εικονίδια.

Από τις αρχές Μαΐου, όποιος διαθέτει λογαριασμό Google (π.χ . είναι χρήστης του @gmail.com), θα μπορεί να ξεκινήσει ο ίδιος ή να συνδεθεί με ασφαλείς βίντεο-διασκέψεις που έχουν ξεκινήσει άλλοι. Αν δεν έχει λογαριασμό Google, θα πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσει. Οι ενδιαφερόμενοι να συγκαλέσουν διασκέψεις στο meet.google.com, μπορούν να εγγραφούν άμεσα, ώστε να λάβουν ειδοποίηση μόλις η εφαρμογή γίνει διαθέσιμη.

Σύμφωνα με τη Google, από τον Ιανουάριο και μετά η χρήση του Meet έχει αυξηθεί κατά 30 φορές, έχοντας περισσότερους από τρία εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε μέρα. Μεταξύ άλλων, το Meet διαθέτει ισχυρά εργαλεία ελέγχου για τον «οικοδεσπότη», όπως τη δυνατότητα του να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την είσοδο σε μια βιντεοδιάσκεψη, να σιγάσει τα μικρόφωνα των ομιλητών και να αφαιρέσει συμμετέχοντες, αν χρειαστεί.

Επίσης δεν επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες (χωρίς Λογαριασμό Google) να μπαίνουν σε διασκέψεις που δημιουργούνται από ατομικούς λογαριασμούς. Οι κωδικοί διασκέψεων στο Meet είναι ανθεκτικοί σε απόπειρες παραβίασης, οι βιντεοδιασκέψεις κρυπτογραφούνται, όπως και όλες οι ηχογραφήσεις/καταγραφές που αποθηκεύονται στο Google Drive και κρυπτογραφούνται μετά την αποθήκευση.

Τέλος, δεν απαιτούνται προσθήκες για την εγκατάσταση του Meet στο διαδίκτυο, καθώς το πρόγραμμα λειτουργεί πλήρως στο Chrome και σε άλλα δημοφιλή προγράμματα πλοήγησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER