Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 10:05

E-MAILiT: Η πρώτη υπηρεσία κοινωνικού διαμοιρασμού στην Ευρώπη έχει Μεσσηνιακή υπογραφή

Γράφτηκε από την
E-MAILiT: Η πρώτη υπηρεσία κοινωνικού διαμοιρασμού στην Ευρώπη έχει Μεσσηνιακή υπογραφή

Μια νέα τάση στο χώρο της online διαφήμισης έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από την πρωτοβουλία ενός Μεσσήνιου προγραμματιστή, ο οποίος από το 2008 μέχρι σήμερα κατάφερε και δημιούργησε την πρώτη υπηρεσία κοινωνικού διαμοιρασμού στην Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Νικήτα Γεωργόπουλο και την start-up «E-MAILiT», ενός side-project όπου έγινε υπηρεσία σε 194 χώρες, φτάνοντας τις 4 δισεκατομμύρια εμφανίσεις, σε σύνολο περίπου 20 χιλιάδων ιστοσελίδων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην "Ε", πρόκειται ουσιαστικά για μια δωρεάν πλατφόρμα η οποία σχετίζεται με τα κουμπιά (share buttons) που βρίσκονται σε κάθε blog, ιστοσελίδα και άρθρο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και επιτρέπουν να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας κείμενα, εικόνες και video στο Facebook, το Twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Μέσω αυτών, συνδυάζεται ο διαμοιρασμός περιεχομένου και η δυνατότητα να κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων επιπλέον χρήματα από το site τους, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, μέσα από διαφημίσεις οι οποίες εμφανίζονται στις οθόνες.

Τα πρώτα βήματα 

Ήταν το 2008 όταν ο ιδρυτής της εταιρείας με καταγωγή από τη Χώρα Τριφυλίας, διαπίστωσε πως τα διαθέσιμα share buttons που βρίσκονταν εγκατεστημένα στις ιστοσελίδες, δεν προσέφεραν τίποτε άλλο από ένα απλό διαμοιρασμό του περιεχομένου τους (δηλαδή κείμενο, εικόνες, βίντεο), στα διαθέσιμα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να διαθέτουν εργαλεία δημιουργίας εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, με στόχο τη μεγαλύτερη διάδραση των επισκεπτών.

Γραφίστας στο επάγγελμα, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γραφιστική δεν είχε τίποτε άλλο να του προσφέρει σε επιπλέον γνώσεις και εμπειρίες, επειδή ήδη σε νεαρή ηλικία είχε διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ και ασχοληθεί τα χρόνια που ακολούθησαν με ό,τι είχε σχέση με τις εκτυπώσεις, αποφάσισε να εστιάσει στο web programming και να δημιουργήσει πιο ισχυρά share buttons, μελετώντας τον ανταγωνισμό και πειραματίζοντας με γλώσσες προγραμματισμού. Η E-MAILiT ήταν ένα side-project για τα επόμενα 4 χρόνια, όπου στο μεσοδιάστημα το MTV ήταν εκείνο που πρώτο έδειξε εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα που είχε σχεδιάσει ο Νικήτας Γεωργόπουλος και εγκατέστησε στην ιστοσελίδα τα share buttons της. Μετά το 2012, και για τα επόμενα 3 χρόνια, συνεχιζόταν η ανάπτυξη της πλατφόρμας. Από το 2015 και έπειτα, σημειώθηκε μία εξαιρετικά απότομη αύξηση της χρήσης της υπηρεσίας σε 194 χώρες, φτάνοντας τις 4 δισεκατομμύρια εμφανίσεις, σε σύνολο περίπου 20 χιλιάδων ιστοσελίδων. Χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα σεντ σε μάρκετινγκ κινήσεις, γρήγορα έγινε σαφές ότι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων εμπιστεύτηκαν την E-MAILiT. 

Εταιρικό προφίλ 

Το 2018, η investors matchmaking πλατφόρμα Ιn4Capital.com και τα στελέχη της, εισήλθαν ως στρατηγικοί συνεργάτες και μέτοχοι. Βοήθησαν να αποκτήσει η start-up, εταιρική μορφή, με έδρα το Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, με σκοπό να αναβαθμιστεί το επίπεδο καινοτομίας και επιχειρησιακής δράσης καθώς και τη διοργάνωση επαφών με επενδυτές, εταιρείες αλλά και συμβουλευτική γύρω από τη χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας. Η E-MAILiT Technologies UK Group LTD, είναι η πρώτη AdTech start-up εταιρεία στην Ευρώπη, που επιτρέπει το διαμοιρασμό περιεχομένου ιστοσελίδων. Η εταιρεία αποτελείται πέρα από το Νικήτα Γεωργόπουλο, από τους (Σπύρο Καλλώνη/CTO, Νίκο Σακελλαρίου/CIO/Artificial Intelligence - Machine Learning και Λευτέρη Κόντο/Head of Mergers and Acquisitions).

Η εταιρεία σημειώνει 70 εκατομμύρια εμφανίσεις μηνιαίως, σε 200 χιλιάδες σελίδες ιστοτόπων, από 25 εκατομμύρια χρήστες. Διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και καινοτομεί στην προσπάθεια των ιδιοκτητών ιστοσελίδων να δημιουργούν έσοδα μέσω των διαφημίσεων που προβάλλονται στις σελίδες τους, με τρόπο που δεν παρεμβαίνει στον εικαστικό σχεδιασμό των ιστοσελίδων και ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας έχει τον απόλυτο έλεγχο της διαφήμισης, λαμβάνοντας το 100% των εσόδων. Οι διαφημίσεις προβάλλονται στο κέντρο οποιασδήποτε οθόνης συσκευής, μετά το share, και αυτό συνεπάγεται με κατακόρυφη αύξηση του CTR (Click-Through-Rate), μετατρέποντας τους επισκέπτες σε πιο ενεργούς χρήστες, με περισσότερα έσοδα για τους κατόχους ιστοσελίδων. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, μπορούν να χρησιμοποιούν τα share buttons της πλατφόρμας, απενεργοποιώντας με το πάτημα ενός κουμπιού τη συλλογή δεδομένων, με σκοπό την πώληση από τρίτες διαφημιστικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας την προστασία της δικής τους ιδιωτικότητας αλλά και των επισκεπτών τους. Άλλοι δύο λόγοι καθιστούν συμφέρουσα τη χρήση των εργαλείων της «E-MAILiT» με την προσθήκη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναβαθμίζοντας την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία της πλατφόρμας. Αυτοί είναι τα Social insights και η διαχείριση social media marketing.

Το όραμα της εταιρείας 

Στόχος της «E-MAILiT» για τα επόμενα χρόνια, είναι να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές και να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών του διαδικτύου σε ό,τι αφορά τον διαμοιρασμό περιεχομένου. Η ανάγκη του κόσμου να μοιράζεται πληροφορίες με τους συνανθρώπους του πάντα θα υπάρχει, ωστόσο τώρα, στην εποχή των έξυπνων συσκευών και της Τεχνητής Νοημοσύνης, όλα θα γίνουν πιο αυτοματοποιημένα στο χώρο του social networking. Γι' αυτό και η E-MAILiT επιθυμεί να συμμετέχει στο επιχειρηματικό start-up οικοσύστημα ενεργά, έτσι ώστε να μετατρέψει τις ιστοσελίδες, παγκοσμίως, σε έξυπνες, με την προσθήκη της Τεχνητής Νοημοσύνης, συνδυαστικά με το social sharing, δημιουργώντας παράλληλα ένα ευφυές προσωποποιημένο διαδίκτυο, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα την online διαφήμιση.


NEWSLETTER