Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 13:00

Νέα emojis θα δείχνουν τα όσα... αλλοπρόσαλλα έφερε το 2020

Γράφτηκε από την
Νέα emojis θα δείχνουν τα όσα... αλλοπρόσαλλα έφερε το 2020

Το 2020 είναι έναν πολύ διαφορετικό έτος σε σχέση με όσα έχει βιώσει η πλειοψηφία του πλανήτη τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως λόγω των όσων έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού. Αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει... ανεπηρέαστους και τους χρήστες των social media.

Στο πλαίσιο αυτό, 217 καινούργια emojis ενέκρινε το Unicode Consortium, τα οποία θα φτάσουν στις συσκευές, σταδιακά, μέσα στο 2021. Από αυτά, τα 210 είναι παραλλαγές αποχρώσεων δέρματος, αλλά 7 είναι ολοκαίνουργια.

Ανάμεσα στα καινούργια, η «φατσούλα στα σύννεφα», η «φατσούλα που εκπνέει» και η «φατσούλα με ελικοειδή μάτια» είναι emoji αναπαραστάσεις της επιδεινούμενης εξάντλησης και σύγχυσης που χαρακτηρίζει το 2020 (στις λέξεις κλειδιά για τη «φατσούλα με ελικοειδή μάτια» περιλαμβάνονται οι «trouble» και «whoa»).

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια καρδιά με επίδεσμο (σε διαδικασία αποθεραπείας), μια καρδιά που έχει πάρει φωτιά, ένα πρόσωπο και μια γυναίκα με γενειάδα, συμπληρώνουν το updade για τη version 13.1.

Παράλληλα, η Emojipedia δημοσιοποίησε τις πλέον πρόσφατες της εικόνες για αυτό το σετ για να δείξει πώς θεωρούν ότι θα -ή, πρέπει να- φαίνονται αυτά τα emojis. Από την άλλη, η «φατσούλα με ελικοειδή μάτια» επιλύει ένα ζήτημα το οποίο εδώ και καιρό ταλαιπωρεί την κοινότητα των χρηστών: οι περισσότεροι από αυτούς που πωλούν emojis δείχνουν το σημείο στίξης «?» στη θέση των ματιών. Άλλοι δείχνουν σπείρες.

Με το καινούργιο emoji, όλοι οι πωλητές θα δείχνουν το ήδη υπάρχον emoji με «X» στη θέση των ματιών. Και το καινούργιο, με ελικοειδή μάτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER