Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 09:11

Στη «μάχη» του lockdown Sony και Microsoft - Έρχονται PlayStation 5 και Xbox Series X,S

Γράφτηκε από την
Στη «μάχη» του lockdown Sony και Microsoft - Έρχονται PlayStation 5 και Xbox Series X,S

Ενας επικός εμπορικός ανταγωνισμός αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο των οικονομικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα και εν μέσω lockdown, καθώς η Sony και Microsoft θα προωθήσουν στην αγορά, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών νέας γενιάς.

Το PlayStation 5 της Sony συναγωνίζεται το Xbox Series X και Series S της Microsoft και θεωρείται ότι βρίσκεται σε μία ανταγωνιστική θέση εκκίνησης για την προώθησή του στην αγορά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων. Η προώθηση των PS5 και των Xbox Series X και Series S προκαλεί κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά των παιχνιδιών βίντεο, που έχει οικονομική αποτίμηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ευρεία γκάμα παιχνιδιών βίντεο της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και η εκτεταμένη βάση των πελατών της (πώλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια PlayStation PS4 κερδίζοντας τη μάχη της προηγούμενης γενιάς των παιχνιδιών βίντεο) εκτιμάται ότι θα διατηρήσει το πλεονέκτημα της αγοράς που έχει, απέναντι το βασικό αμερικανικό ανταγωνιστή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών βίντεο. Οι δύο κονσόλες παιχνιδιών είναι οι πρώτες που θα γίνουν διαθέσιμες από τις δύο εταιρείες, μέσα σε μία επταετία, ενώ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού τους, που ανυπομονεί να τις αγοράσει.

Το Xbox Series Χ ανέρχεται στα 509,99 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Microsoft λανσάρει μια δεύτερη κονσόλα, μικρότερης δυναμικής, μεγέθους και τιμής. Ο λόγος για το Xbox Series S το οποίο θα κοστίζει 309,99 ευρώ. Από πλευράς Sony, η πρώτη και κύρια κονσόλα, θα κοστίζει 499 ευρώ, ενώ η δεύτερη που δεν διαθέτει υποδεέστερα χαρακτηριστικά, θα κοστίζει 399 ευρώ.


NEWSLETTER