Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 15:15

H Apple ξεκινά υπηρεσία παροχής τηλεοπτικού προγράμματος μέσω “streaming”!

Γράφτηκε από τον

Δεν πέρασε καν ένας μήνας μετά την ανακοίνωση του HBO (του πιο δημοφιλούς ιδιωτικού καναλιού καλωδιακής τηλεόρασης επί πληρωμή) ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο την παροχή των σειρών και ταινιών του μέσω streaming, και η Apple ανακοίνωσε την παροχή παρόμοιας υπηρεσίας μέσα στο καλοκαίρι.

 

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι πολύ σημαντική , καθώς η Apple φαίνεται να στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει το πολύ δυνατό δίκτυο συσκευών της προκειμένου να κάνει την υπηρεσία αυτή προσιτή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου όχι μόνο στην TV (Apple TV), στο Mac laptop ή desktop σας ή και στο iPad/iPhone αλλά και στο Apple Watch σας. Και ακόμα παραπέρα, να μπορείτε να δημιουργείτε το δικό σας πρόγραμμα τηλεόρασης με σειρές και ταινίες μέσω του iTunes.

Πλέον το τοπίο παροχής streaming περιεχομένου επί πληρωμή στις ΗΠΑ θολώνει ακόμη περισσότερο καθώς οι εταιρίες είναι πλέον πολλές. Μετά το Netflix, το Hulu, την υπηρεσία Instant Video της Amazon αλλά και καλωδιακά κανάλια όπως το Showtime, η είσοδος των HBO και Apple δείχνει καθαρά πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία όσον αφορά την μετάβαση από την κλασσική τηλεόραση στις on-demand streaming υπηρεσίες.

Στη μετάβαση αυτή βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι οι εταιρείες αυτές προσφέρουν εξαιρετικό περιεχόμενο. Με πανίσχυρους τίτλους όπως το Game of Thrones, True Detective (HBO), House of Cards (Netflix), ήταν αναμενόμενη η επιτυχία του μοντέλου αυτού καθώς οι τήλε(;)θεατές προτίθενται να πληρώσουν για ποιοτικό περιεχόμενο ενώ ταυτόχρονα να αποφύγουν την πειρατεία.

 

Ο κόσμος πλέον θέλει να βλέπει τις αγαπημένες του ταινίες και σειρές την ώρα που θέλει, χωρίς να περιορίζεται από προγράμματα, αναμονές και διαφημίσεις και φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει για τέτοιες διευκολύνσεις. Στην Ελλάδα βέβαια βρισκόμαστε αρκετά πίσω στις προαναφερθείσες υπηρεσίες, αλλά από ότι φαίνεται σύντομα θα είναι διαθέσιμες και εδώ.